Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha megcsíp egy kullancs és én...

Ha megcsíp egy kullancs és én kiszedem másnap még piros lehet a helye akkor is ha nem volt fertőzött?

Figyelt kérdés
csak ott piros ahonnan kitéptem mellette nem és megtudnátok mondani honnan tudom meg ha fertőzött volt lécc írjatok mer tök ideges vagyok 17/f
2009. júl. 2. 22:01
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
én tettem rá egy kis ecetet ugyhogy sztem megdöglött legalábbis mikor a kezemmel kiszedtem már megmurdelt
2009. júl. 2. 23:53
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt nagyon rosszul tetted.

Amikor a kullancsot akármilyen módon bátják, az őrülten elkezdi visszafecskendezni a testnedveit és a fertőzéseket. Nagyban megnöveli az esélyét annak, hogy adjon neked valami csúnya betegséget.

Ha a kezeddel szedted ki, akkor megintcsak nyomorgattad azt a dögöt, mégtöbb potenciálisan fertőző anyagot juttatva magadba.

2009. júl. 3. 14:49
 13/14 anonim ***** válasza:

legalább egy tucat kullancsot szedtem már ki magamból az évek során, és kivétel nélkül mindegyiknek a csípéshelye piros volt és viszketett pár napig, a kis nyomot legalább egy hétig lehetett látni.

leönteni azért nem ajánlatos semmi olajossal, mert fuldokolni kezd és visszaokádja a vért, ami meg lehet fertőzve. ha kb 4 órán belül kiszeded nyomkodás nélkül, óramutató járásával ellentéte irányba forgatva, szinte 0 az esélye a fertőzésnek. nyugi :)

2009. júl. 3. 15:31
 14/14 A kérdező kommentje:
okés kösziiiiiii
2009. júl. 3. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!