Ha megcsíp egy kullancs és én kiszedem másnap még piros
lehet a helye akkor is ha nem volt fertőzött?
Ha fertözött akkor gennyes lesz és nagyon fog fájni.
Minnél hamarabb menj el azért orvoshoz is.
Mondjuk az hogy piros az lehet attol is hogy kiszedted és még nem jött teljesen helyre.
2009. júl. 2. 22:04
2/14 anonim válasza:
Nem szabadna pirosnak lennie a helye. Bennem is nemrég volt és kiszedtem de semmi nem volt ... menj el dokihoz!!
2009. júl. 2. 22:04
3/14 A kérdező kommentje:
ja de én bőrrel is téptem és jol kinyomtam a vért is a szüleim azt mondták hogy ez természetesen piros a seb miatt
4/14 anonim válasza:
Nekem is piros volt, mikor volt bennem, de csak annyira mint mondjuk egy szúnyogcsípés... Orvos látta, azt mondta minden rendben, ez így normális.
2009. júl. 2. 22:14
5/14 anonim válasza:
1. Ne aggódj, ez így normális.
2. Mit keres ez a Szerelem, szex, Randizás alatt?
2009. júl. 2. 22:25
6/14 A kérdező kommentje:
jah boccs csak pont ez ugrott be mert talán itt vannak a legtöbben bocsi csak marha ideges vagyok ):
Az gáz, ha a kullancs helye KÖRÜL piros kör van, a hely viszont bőrszínű, mert akkor a kullancs Lyme-fertőzött volt. Egyébiránt nem hiszem, hogy bajod lenne... Gondolj bele, felhasítod a bőröd, és egy csipesszel rámarkolsz, és kitéped. Nyilván nem múlik el másnapra...
2009. júl. 2. 22:27
8/14 A kérdező kommentje:
nincsen kör csak a seb piros húúúúúúúúúúúúúú köszönöm megnyugodtam és bocs mégegyszer hogy ide írtam (:(:
Nos, kullancsot lehetőleg kullancskanállal vagy kullancscsipesszel szedjünk ki. Semmi pénzért lehet kapni pld. a gyógyszertárakban, nem árt ha van otthon egy, túrázásoknál meg kifejezetten kell legyen.
Ha nyomorgatod a kullancsot, akkor visszaereszti beléd a potenciálisan fertőző testnedveit, addig jóval nagyobb biztonságban vagy, amíg csak szív. Zsírozni, égetni, meg ilyen baromságok meg főleg nem szabad.
A kiszedett kullancsot elrakod és beküldöd kivizsgálásra, akkor meg tudják mondani, hogy fertőzött volt e.
[link]
2009. júl. 2. 23:24
Szerintem ez normális,de azért figyelgesd az elkövetkező napokban,és ird be a naptáradba is,hogy mikor volt benned. Sima szemöldökcsipesszel is kilehet szedni,az a lényeg,hogy tekerd ovatosan és huzd közben,olyan modon,hogy még véletlenül se nyomd szét. Ha a csipeszen utána megvizsgálod,kalimpál (:-D) él és mozog,akkor jo munkát végeztél. Ja és smemivel ne kenegesd,igaza van az előttem szolonak.
2009. júl. 2. 23:26
Kapcsolódó kérdések: