A kullancs csípés körül piros folt van, ez bajt jelent?
Megcsípett a piszokja és csak este vettem észre. El is távolítottam és nem szakadt bele a feje, de most reggelre piros kör jelent meg a csípés körül.
Ez bajt jelent ?
(Nem voltam beoltva kullancs ellen.)
baj ám.
azonnal menj orvoshoz.
nem viccelek.
egy haverom sem ment el, mert azt hitte semmiség, most meg két pofára szedi az antibiotikumot és nagyon szaroka a leletei.
vedd komolyan és amint tudsz menj dokihoz.
komolyan mondom
Miről ismerjük fel ezt a korai és kórjelző bőrgyulladást?
Kokárdaszerűen gyűrűs, gyulladt és épnek látszó bőrterületek váltakoznak. Leggyakrabban egyetlen, alig lobos külső gyűrű veszi körbe a központi gyulladásos területet, kettőjüket halovány bőr-sáv választja el. Lehet egyöntetűen és intenzíven lobos, vöröses folt is. Napról-napra terjed. Átmérője öt cm-től akár száz cm-ig is terjedhet, gyakorlatilag fájdalmatlan, néha a bőrfelszín fölé emelkedik. Kialakulhat néhány óra, de néha csak egy hónap után. El is maradhat. Ilyenkor az esetleg ismételt laboratóriumi és klinikai vizsgálatok igazolják a Lyme borreliosis fennállását. Gyanú esetén keressük fel orvosunkat!
Ez Lyme-kór, most menj vele dokihoz, amíg látszik. Utána évekig tünetmentes lehetsz, és ha akkor derül ki, már nagy lesz a baj. Most még antibiotikummal teljes mértékben gyógyítható. Az a baj, sok orvos még mindig nem veszi elég komolyan. Ne hagyd magad lerázni, ragaszkodj hozzá, hogy kezeljenek. Akár egy másik orvoshoz is menj el.
Ha pesti vagy, van kifejezetten erre szakrendelés:
Telefon: (06 1) 329-38-98, 06 30-934-9956
Rendelő: 1132 Budapest, Visegrádi u. 14. Kaputelefon: 96.
Ha nem pesti vagy, legalább egy telefont megér, kell-e aggódnod, de szerintem igen.
elmentem dokihoz és azt mondta semmi baj nincs.
Köszönöm az infókat !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!