Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha sós vizet iszok, az segít...

Ha sós vizet iszok, az segít a székrekedésemen?

Figyelt kérdés
Szinte mindig székrekedésem van, pedig egészségesen táplálkozok. Most nagyon fel vagyok puffadva, hatalmas hasam van és feszül. A vacsim tojás volt, paradicsom, uborka, kőrözött és kovászos uborka. Reméltem, hogy a kovászos uborka+túró kicsit meghajt, de semmi. Egy nap megiszok 2-3 liter ásványvizet. Most ittam kb 1,5 deci parádi gyógyvizet, mert azt találtam itthon. Más hashajtót nemigen találok. Ha most ete megiszok egy pohár sós vizet az meghajt? Vagy ha reggel megiszok egy pohárral, éhgyomorra attól nem hányok? Ha meghajt reggel ugye nem lesz hasmenésem, csak reggel fog sikerülni végre? Nem akarok a suliban.. És milyen arányban kell keverni a vizet meg a sót?
2012. jún. 5. 18:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem hajt meg, viszont felborítja a sóháztartásodat, megköti a vizet. Meg akarsz halni?

Rostokat egyél, teljes kiőrlésű gabonát.

Ha mindig székrekedésed van, azt pedig ki kell vizsgáltatni.

2012. jún. 5. 18:54
 2/5 anonim válasza:

Én úgy tudom, hogy az arra jó, hogy hányni tudj. Van rengeteg jobb megoldás a problémára.

*Este lefekvéskor igyál meg 3 deci 100%-os narancslevet.

*sok rostban gazdak ételt egyél, aszalt gyümölcsöt (sárgabarack, szilva, füge, körte)

*pár kanál szilvalekvár

*magnéziumban gazdag ételt egyél (cékla, spenót, karfiol, málna), vagy ha ezeket nem szereted, akkor magnézium pezsgőtabletta

*reggel felkeléskor ha egy pohár meleg italt megiszol, az serkenti a bélműködést (kávé, tea, esetleg víz), lényeg, hogy jó meleg legyen

*

2012. jún. 5. 18:58
 3/5 anonim válasza:
www.szekrekedes.lap.hu
2012. jún. 5. 19:02
 4/5 anonim ***** válasza:

"Szinte mindig székrekedésem van, pedig egészségesen táplálkozok. "

Szinte az az, ami nem igaz.

2012. jún. 5. 19:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, nem ismersz és semmit nem tudsz rólam, segíteni nem segítettél, csak koptatod a billentyűzetet. :)

Már kiskoromban is nyomták belém a kúpokat.

Ha lisztet eszek, akkor teljes kiörlésűt. Van hogy zabkását reggelizek, vagy zabpelyhet simán tejjel. Sok zöldséget, gyümölcsöt eszek. Egy nap többször kevesebbet. Ma ettem kefirt is, pedig nem annyira szeretem, szóval nem tudom mi lehet a baj. Most elvégeztem egy tornát, amit neten találtam, meg ittam almalevet egy kicsit, de még nincs hatása. Reggel ha felkeltem megiszok egy pohár meleg tejet hátha.

2012. jún. 5. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!