Hozzálehet segíteni egy rákos beteget a halálához?
Az anyukámról van szó. Több mint két éve rákos és 100% h nem fog már kigyógyulni. Folyton csak szenved szegény,tolókocsiba van kényszerülve. Ő már megakarna halni,de ez senkit sem érdekel. Az apum és a testvérem hallani sem akar erről. Egész nap ott fekszik a tv előtt,elvan bambulva,egy tonna gyógyszert szed és egyszerűen már nem tud örülni semminek. Ezt egyszerűen már nem bírom nézni. Miért kell neki szenvednie? Hallhasson már meg szegény :_(
20/L
Ne, ne csináld. ):
Majd eljön az ideje, és majd magától eltávozik. Nekem eszembe sem jutna segíteni ebben.
Valahol is megtudom érteni, hogy ha ennyire szenved... De akkor is.
Olyan érdekes, hogy az eszébe sem jut az embernek, hogy segítsen meghalni valakinek, születésnél pedig olyan természetes, hogy mindenki ott van és segít.
Aki ilyet mer mondani, az még nem látta milyen nehéz és keserves dolog is a halál. Nem adják olyan könnyen, mint amilyen egyszerűnek hangzik.
Kérdező: én azt nem értem, hogy ha ilyen súlyos fájdalmai vannak édesanyádnak, akkor miért nem csillapítják az orvosok. Van az az adag amivel átaludná a szenvedést (teljesen törvényesen).
Hospice házakkal vagy otthoni hospice ellátással próbálkoztatok már?
Szed fájdalomcsillapítókat,de azok sem hatnak 100%-osan.Meg nem csak fizikai fájdalmakról van itt szó,hanem h nemtudja feldolgozni lelkileg az egészet. Mindig is egy erős nő volt és egyszerűen nem bírja tudatosítani h halálos beteg.Nem akarja h őt mindenki sajnálja,meg h segítsenek neki :(. A tolókocsi megvétele is egy kész procedúra volt.Mert h ő tud járni,meg h nem "nyomorék" aztán mégsem bír 5m-en tovább eljutni(annyira legyengült h nem bírják el a lábai).
Őszinte legyek ezekről a hospice házakról még nem hallottam,de ahogy nézegettem a neten,egészen jónak tűnik. Majd megmutatom a többieknek,hátha belemennek :). Köszönöm utolsó,ezzel adtál egy kis reményt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!