Csak nekem megy ilyen nehezen a fenék törtlés?
Mindig legalább 10percet vagyok wc-n abból 1-2perc a kakilás és a többi 8perc pedig a törlés. Már annyi wc papírt elhasználok hogy kidörzsöli a fenekem és vérzik is egy picit. Multkor el is dugult a sok wc papírtól a wc. Vettünk törlőkendőt de akkor is ha elmegyek valahova osztálykirándulás vagy valami akkor mit csináljak? Miért tart nekem eddig mikor a családban mindenkinek 1perc alatt megvan minden. Kértem tanácsot de nemtudják ők se mi lehet a baj.
17/F
Igen, van ilyen.
Ha teheted, akkor ne kínlódj a WC-papírral, hanem zuhanyozd le a kakilást követően, így nem marad koszos, nem dörzsölöd ki.
Szia régebben nekem is ilyen gondom volt.
két dolog segített: az egyik a fenék szőröm leborotválása, állítólag a hegymászók így szokták... (gondolom kisebb korodban még nem volt szőrös nem okozott gondot)
a másik pedig mikor leülök széthúzom a farpofáim először kicsit feszítő érzés de meg lehet szokni akkor a kaki gyakorlatilag magától kicsusszan alig leszel olyan (kis gyakorlással guggolva a természetben is menni fog
mióta így csinálom elég egy kevés papír vagy három pzs kitörölni.
Bővebben leírva, az előző válaszomat. - Nem emésztési zavar, így nem kell hozzá gasztroenterológus. -
A külső és a belső záróizom között megragadhat a széklet maradéka, ez okozza a "féknyomot", másrészt vannak akiknek ragacsosabb (lágyabb, nedvesebb) a széklete, mert nem száraz (amúgy pont a száraz a nem jó, hiszen nyomni kell, míg a lágy széklet erőlködés mentesen távozik, kizárólag a bélmozgástól), valóban a szőrzeten is megragad és így nehéz letörölni. Javasolt minden nagydolgot követően megmosni, lezuhanyozni a popsit, a kád szélére ülve, érdemes egy kicsit széthúzni a külső izmot is (két ujjal), hogy onnan is kimossa a víz a maradékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!