Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Eltört a bokám? Szerintetek?...

Eltört a bokám? Szerintetek? Lent egy picit bővebben

Figyelt kérdés
Tegnap edzésen elestem és totálisan a bokámra.Felálltam éreztem hogy fáj, majd tovább futottam.Mikor mentem fel a lépcsőn hazafele, nem bírtam felemelni a lábam.A bokámat nem tudom úgy kimozdítani mintha a külső talpélemen járnék.és a lábfejemet felfele se tudom emelni.Járni nagyon nehezen megy , mondhatni eléggé sántikálok és csak jobb lábbal megyek.Szerintetek mi történt?Eltört?Érdemes baleseti sebészetre menni?

2012. ápr. 27. 07:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha rá tudsz állni, nem valószínű, hogy eltörött, de egy szalag szakadásod azért lehet. Menj a traumatológia ügyeletre.
2012. ápr. 27. 07:35
 2/10 A kérdező kommentje:
A szalag szakadás mennyire veszélyes?Gipsz ugye nem lesz?
2012. ápr. 27. 07:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Nemcsak, hogy érdemes, hanem azonnal menj orvoshoz.
2012. ápr. 27. 07:41
 4/10 A kérdező kommentje:
De az sem törés , hogy ha megpróbálok ráállni és valami ott húz és nyom?
2012. ápr. 27. 07:44
 5/10 anonim ***** válasza:

Elmész az orvoshoz, neki ugyanezt elmeséled. Csinálnak egy röntgent, ha szerencséd van nem tört el, akkor vagy kapsz pihentető gipszet, vagy Flector-pihentetés-jegelés szöveg, esetleg bokarögzítő.

Ha eltört akkor gipsz, ha el is mozdult repos (addig piszkálja, amíg helyre nem kerül), ha nagyon durva akkor műteni is szoktak, de ha ilyen lenne, akkor szerintem nem gondolkoznál rajta.

Valószínűleg rándulás, vagy valamelyik bokaszalag (részlegesen) szakadt.

2012. ápr. 27. 07:50
 6/10 anonim ***** válasza:
De lesz gipsz. Annyit még megtehetsz, hogy beborogatod ecetes vizes hideg ruhával,kenegeted fekete nadálytő kenőccsel, vagy levendula olajba áztatott hideg ruhával, felpolcolod a lábad, és pihenteted. Ha 2 nap alatt nem szűnik meg a fájdalom, minden képen menj orvoshoz.Aszpirint, vagy paracetamolt szedhetsz be fájdalom csillapításra.
2012. ápr. 27. 07:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszolóknak! Ma el is megyünk az orvoshoz szerintem. :(
2012. ápr. 27. 07:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy gipsz kell, lehet, hogy csak egy levehető rögzítőt kapsz, mindenképpen meg kell röntgeneztetni, nehogy maradandó károsodás legyen a bokádban.
2012. ápr. 27. 08:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Az ecet nem sok mindent csinál. Inkább Flector tapasz/gél, Activon gél, vagy bármi hasonló. Valószínűleg ilyenket fognak ajánlani.

Kisebb sérülésekre szerintem a bokarögzítő jó, ezt le lehet venni. Ilyenek:

[link]

Viszont van orvos aki mindenki gipszel és van, aki elküld azzal, hogy kíméld és borogasd. Ki tudja, arrafelé mi a szokás.

2012. ápr. 27. 09:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Van bokarögzítőm, de nekem attól csak sokkal rosszabb.Nem bírja/bírta a bokám soha.De a célom, az hogy minél hamarabb meggyógyuljon hogy menjek edzésre.Mozgás nélkül begolyózok..xD
2012. ápr. 27. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!