Lefogyok attól amit a hormonzavar kezelésére fogok kapni?
16 éves lány vagyok és több mint 120 kg. Többször próbáltam már fogyni mozgással, egészséges életmóddal, de ha leadtam 10 kilót visszajött 15.
Voltam kórházba pár napot kb fél évvel ezelőtt, hogy kivizsgáljanak. Nem vagyok cukros, viszont a vérnyomásom gyakran magas. Amig bent voltam fogytam FÉL kilót. Így az orvosok megállapították hogy biztos csak sokat eszek így a hormon vizsgálat már kimaradt. (ezért dühös is voltam, de hát mit számít egy tizenéves szava...-.-)
Utána olvastam a hormon zavar tüneteinek, túlsúly, szőr az arcon, barna foltok a bőrön, fogászati problémák, depresszió, agresszió stb. nálam ezek a tünetek mind megvannak. Elmentem a múlt héten a háziorvosomhoz hogy beutalót kérjek endokrinológushoz. Az volt az első kérdése hogy a menstruációm normális e . mondtam hogy igen. Erre azt mondta hogy akkor biztos csak sokat eszek. Na ott kiakadtam, és mondtam hogy én márpedig ki akarom magam vizsgáltatni mivel nem eszek sokat és 10 tünetből 8 mutatkozik nálam. 2 hét múlvára kaptam időpontot.
Nem tudom.. majd gyógyszereket fogok kapni? gondolom. Le fogok tőlük fogyni?(persze mozgás mellett) Elmúlik a szőrösödés és a barna foltok? Milyen vizsgálatokra számíthatok?
Volt már valaki hasonló helyzetben??
Kösz a válaszokat!
Szia!
Hasonló helyzetben vagyok mint te,csak idősebb,mi volt a dokinál?
Látom senki nem írt.Elmeséled?
Ha jársz még erre, dobj egy privit. Ugyanez a bajom, én is fiatal vagyok. Bár én mindig éheztetem magam, így kisebb a túlsúlyom. De én teljesen bepszichóztam a betegségtől (úgy vagyok vele, ha nem tudok lefogyni, élni sem akarok, tehát a végletekig elmentem)
Most kezelnek gyógyszerrel és annyit eszem mint bárki más, mégsem hízok egy dekát sem, a szőrösödés alábbhagyott, a hajhullás elmúlt. Kicsit azért változtattam az életmódomon, egészséges ételek, sok mozgás, elegendő pihenés.
Érdemes lenne magán orvoshoz elmenned, velem is csak úgy foglalkoztak. A kórházban rám fogták hogy anorexiás vagyok, én meg nem tudtam velük megértetni hogy akkor hogy a francba vagyok 70 kiló változatlanul, ha két hete csak napi fél almát eszem? És előtte is hosszú ideig max. fél kifli+egy alma koplalást tartottam mégse ment le semmi szinte.
Szerintük kamuztam. A magán belgyógyász meg rám nézett és azt mondta, ezt ki kell vizsgálni. Kiderült hogy túlsúlyos vagyok, emellett súlyosan alultáplált. Ez az ellentmondás már önmagában elég, hogy elkezdjék a hormonokat vizsgálni.
Most szedem a gyógyszert és 55 kiló vagyok azóta. Elmúlt a depis hangulatom is.
Megvan, hogy miket ne egyek (cukor, kóla, édességek), és persze a hús, zöldségek jöhetnek, de hát úgyis tudod, meg a sok mozgás. És rendszeres napi 5 kicsi étkezés.
Nekem dettó ugyan ezek a tünetek.
valaki akinek van ebben tapasztalata vagy átesett már rajta. az írnhana nekem megköszönném:*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!