Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehet olyan hogy az epilepszia...

Kriszten kérdése:

Lehet olyan hogy az epilepszia miatt romlott a memóriám meg esetleg a beszédem is?

Figyelt kérdés
Lehet hogy hülyét kérdezek,de 2 éve epilepsziás vagyok,és a hónap elején voltam éves kontrolon és reménykedtem benne hogy a gyógyszeradagot csökkentik de sajnos emelték napi 300mg-ra.Ez miatt a szakmát ott kellett hagynom egyébként (20 éves vagyok)így érettségit kezdtem el tavaly. Jövőre végzek de úgy érzem hogy egyre "hülyébb" vagyok. A matematikával szenvedek. Hiába értem meg gyakorolom elfelejtem leblokkolok.Ha valami szóbelit kell tanulni szint úgy elfelejtem nem marad meg semmi.Sőt a beszédemen észre lehet venni hogy akadozok néhányszor Hogyan érettségizzek így le jövőre?Folyamatosan ezen rágom magam.Jobb oldalt a hippocampus tágabb. Felelhet ez a problémáimért?
2012. ápr. 17. 16:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
igen a gyógyszernek is vannak ilyen mellékhatásai...
2012. ápr. 17. 16:36
 2/8 anonim ***** válasza:
Elméletileg "lassítani" kell az agyat, úgyhogy lehet ilyen mellékhatása.
2012. ápr. 17. 16:41
 3/8 anonim ***** válasza:

OFF:

Nem árt, ha az iskolában is tudják, hogy epilepsziás vagy, esetleg "eldobod" magad, akkor ne kábszeres köcsögnek nézzenek, hanem segítsenek.

2012. ápr. 17. 16:43
 4/8 A kérdező kommentje:
a gyógyszerb amit szedek az a Lamolep (lamotrigine tartalmú). Sajnos tudják, nem akarom hogy kivételezzenek velem csak értsék meg a helyzetem. Meg voltam már rosszul de nem roham volt hanem azaz erős migrénes fejfájás hányingerrel ami a roham előtt jelentkezik nálam, de nem is figyelnek rá. :(
2012. ápr. 17. 16:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy most tragédiának látod, de lehet, hogy jobb lenne, ha csak jövőre érettségiznél, és addig folytatnád a felkészülést. Ha jól tudom, előrehozott érettségi is van, elkezdheted idén, és befejezheted jövőre.
2012. ápr. 17. 20:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem le irni de jövöre èrettsègizek. Az elöre hozottról már le kèstem. Nem tekintem tragèdiának csak az "fáj" hogy ilyen hülyènek èrzem magam. :(
2012. ápr. 18. 13:09
 7/8 anonim ***** válasza:
A lamolepnek nincs ilyen hatása, főleg nem ilyen rövid távon.
2012. jún. 14. 08:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is epilepsziás vagyok és nekem is a hippocampusom nagyobb vagy másabb, pontosan nem tudom, de az orvos megnyugtaott, hogy ez nem okozhat bajt. Nekem is voltak/vannak ugyanilyen problémáim, ezért a neurológusom elküldött Budán egy szakértőhöz, aki a memóriámat vizsgálta, azt mondta, hogy semmi bajom.

Szerintem kérd meg a neurológusod, hogy küldjön el téged is, legalább tisztában lennél vele, hogy csak feleslegesen parázol vagy tényleg van valami :)

2012. dec. 7. 02:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!