Az eredmények alapján a kisfiam epilepsziás, mivel tudnék neki segíteni, mik lehetnek kiváltó okok?
3 és fél éves,decemberben egyszer elájult,majd februárban volt egy rohama,ami merevgörcsben nyilvánult meg és pár másodpercig nem reagált semmire.Voltunk a fejlődésneurológián,és EEG vizsgálaton,ami kimutatta a tipikusan epilepsziánál előforduló tüneteket az agyműködésben.
A EEG ellátási eredményen is az áll és háziorvos szerint is lehetséges,hogy ha tünetmentes addig,akkor megpróbálhatják előidézni a rohamot.Nos,ebbe én nem szeretnék beleegyezni,mert nem tudni,milyen következményei lehetnek,milyen erős rohammal reagál a Picikém szervezete és kínzásnak tartom,így is megviselt mindannyiunkat a dolog,nem tudnám kibírni,hogy ezt tegyék vele,szerintem elég fejlett már az orvostudomány ahhoz,hogy ne ilyen barbár módon jussanak eredményhez,főleg egy kisgyermek esetében.A másik,amit családon belül nagyon vitatunk,az az állandó gyógyszerezés,ha szükségesnek látja az orvos.
Párom és Édesanyám azt mondják ne engedjem,mert "kábítószer",de én azon a véleményen vagyok,hogy ha ezáltal tünetmentes lesz és teljes életet élhet....szóval,csak neki akarok jót,én csak attól félek,hogy súlyosbodhat,ha nem kezelik.
Persze egyelőre csak ez az enyhébb formája volt 2 alkalommal,de úfélek,mert tudom,hogy bármikor újból előjöhet.
Van valakinek tapasztalata,tanácsa?
Szia.
Az én kislányom 2 évesen kapott először rohamot. Közel 3/4 órás rángógörcs, eszmélet vesztés nélkül. EEG is kimutatta. Azóta gyógyszert szed, most 3 éves. Nem tudom milyen lenne gyógyszer nélkül, de sajnos nálunk majd egy fél évig nem tudtuk mi baja a gyereknek, mert állandóan hányt, mint később kiderült valószínű már akkor is migrénes fejfájásai lehettek. Azt hiszem gyógyszer nélkül biztosan megbolondult volna már a kislányom.
az első válaszoló vagyok. ezt még szerettem volna elküldeni: [link]
talán segít.
Köszönöm a válaszokat!
3-as válaszolónak: mi is ebben reménykedünk,hogy kinövi felnőtt korára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!