Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Káliumos bolti sóval irtanak...

Káliumos bolti sóval irtanak minket?

Figyelt kérdés
A Magyar Szabvány szerint min. 97 % NaCl tartalmúnak kellene lennie a konyhasónak, a boltban kapható sók pedig 50-60 %-ban káliumot tartalmaznak.

2012. ápr. 14. 11:57
 1/9 A kérdező kommentje:
Akkor itt egy cikk: [link]
2012. ápr. 14. 12:17
 2/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk én mielőtt cikket írnék felkeresném az illetékes hatóságot,

és kérném, hogy vizsgálják ki a dolgot, adjanak ki egy állásfoglalást, ha lehet:

[link]

Ha ott elutasítanának, akkor megpróbálnék a "szakszervezethez" fordulni :)

[link]

(zárójelben:)

[link] cikk/tulreagaljuk-elelmiszerbotranyokat

Majd végül - ha sehol nem hallgatnak meg - kínomban írnék egy cikket...

Tehát ami kéne az egy normális iromány arról hogy milyen sók vannak, ezeknek milyen összetételűeknek kell lenniük mikor a fogyasztóhoz kerülnek, megfelelnek-e ennek a boltban kaphatóak, hol kap szerepet a szabvány stb...

Nálunk ami a spájzban van innen jött a Tescóba: [link]

2012. ápr. 14. 12:57
 3/9 A kérdező kommentje:

Magyar Szabvány:

[link]

Feljelentések:

[link]

[link]

Semmi értelme a feljelentéseknek mert a bíróságok 3 hónapig ülnek rajta és tovább küldik a következőnek és ez így megy a végtelenségig.Ez nem véletlen, itt állami népirtás folyik.

Az a Nyírtassi só amit fogyasztasz jobb ha minél hamarabb elfelejted, olyan káliummennyiséget viszel be vele hogy tönkrevágod a szervezeted vele.

2012. ápr. 14. 13:09
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez nekem újabb orbitális baromságnak tűnik :D

/persze tévedhetek, de nekem annak tűnik/

"Rendszeres adagolása, mondhatni, megszünteti az érzelmeket és a depresszió kezelhető. Hátulütője az, hogy rendszeres adagolása érzelemhiányos állapotot idézhet elő, így nem javasolják a konyhasó, azaz a nátrium-klorid helyettesítésére. Ezért nem is vezették be a konyhasó leváltását kálium-kloridra, mivel pszichiáterek javasolták az ötlet elvetését. Néhány termékben nagyon kis mennyiségben megtalálható, például sókeverékekben, káliumbevitel céljából."

Tanuljunk egy kis kémiát :D

[link]

[link]

aztán lehet kísérletezni:

Ismeretlen összetételű vegyületekben előforduló KCl kimutatásához az anyagból vett mintát semleges színű lángba kell tartani, ha a láng lilára színeződik az kálium jelenlétére utal. Erre a célra alkohol lángját célszerű használni, mert az semleges, halvány színű. A káliummal rokon nátrium lángfestése élénksárga, a kalciumé piros.

A lángot a nátrium-klorid - és minden más nátriumvegyület is - élénksárgára festi, nitrátját ezért is használják a sárga színű tűzijáték előállításához. A lángfestés a nátrium minőségi kimutatására is használható. Érdekes, hogy minden alkáli- , illetve alkáli föld-fémnek megvan a maga lángfestő színe, pl. a kálium lila, a kalcium téglavörös, a stroncium bíbor színt ad.

másik lehetőség, a BME ifjú vegyészeihez beballagni egy marék sóval, és megkérni hogy ugyan mondják már meg mivel etetnek minket :P

itt is van egy vita erről:

[link]

[link]

A tiszta só: 525 Ft/Kg :D, asszem nekünk jó lesz az a kis kálium, eddig se volt semmi bajunk attól a sótól amit évek óta veszünk, és szerintem ezután sem lesz...

2012. ápr. 14. 14:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Nagyokos nem kell a rizsa, csak a lényegre:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..

Magyarázzd meg nekem, én irtam ki a kérdést.

Jah és nem kémia, hanem ez biológia hogyan kúrja szét a szervezeted ennyi.

2012. ápr. 23. 20:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Én vagyok a nagyokos?

Ez a kérdés is volt már és rég tisztázva van:

Nézz be ide:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__1362786..

A kérdés pedig ez:

"Miért terjednek baromságok?""

2012. ápr. 24. 09:35
 7/9 anonim ***** válasza:

"Nálunk ami a spájzban van innen jött a Tescóba: [link]

-ez a Nyírtassi haszid zsidók sóüzeme

a 90-es évek végén jöttek Magyarországra

2012. nov. 12. 02:06
 8/9 anonim ***** válasza:
az fasza! mondjuk jó lenne tudni mennyi kálium is van a sóban %os arányban ki kéne mutatni, hogy képben legyünk mennyire is veszélyes.
2012. nov. 12. 18:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezt olvassátok el akkor. Ez a cikk utal rá, hogy a wikis szócikk ahogy van, úgy hibás. [link]
2013. aug. 31. 14:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!