Káliumos bolti sóval irtanak minket?
Mondjuk én mielőtt cikket írnék felkeresném az illetékes hatóságot,
és kérném, hogy vizsgálják ki a dolgot, adjanak ki egy állásfoglalást, ha lehet:
Ha ott elutasítanának, akkor megpróbálnék a "szakszervezethez" fordulni :)
(zárójelben:)
[link] cikk/tulreagaljuk-elelmiszerbotranyokat
Majd végül - ha sehol nem hallgatnak meg - kínomban írnék egy cikket...
Tehát ami kéne az egy normális iromány arról hogy milyen sók vannak, ezeknek milyen összetételűeknek kell lenniük mikor a fogyasztóhoz kerülnek, megfelelnek-e ennek a boltban kaphatóak, hol kap szerepet a szabvány stb...
Nálunk ami a spájzban van innen jött a Tescóba: [link]
Magyar Szabvány:
Feljelentések:
Semmi értelme a feljelentéseknek mert a bíróságok 3 hónapig ülnek rajta és tovább küldik a következőnek és ez így megy a végtelenségig.Ez nem véletlen, itt állami népirtás folyik.
Az a Nyírtassi só amit fogyasztasz jobb ha minél hamarabb elfelejted, olyan káliummennyiséget viszel be vele hogy tönkrevágod a szervezeted vele.
Ez nekem újabb orbitális baromságnak tűnik :D
/persze tévedhetek, de nekem annak tűnik/
"Rendszeres adagolása, mondhatni, megszünteti az érzelmeket és a depresszió kezelhető. Hátulütője az, hogy rendszeres adagolása érzelemhiányos állapotot idézhet elő, így nem javasolják a konyhasó, azaz a nátrium-klorid helyettesítésére. Ezért nem is vezették be a konyhasó leváltását kálium-kloridra, mivel pszichiáterek javasolták az ötlet elvetését. Néhány termékben nagyon kis mennyiségben megtalálható, például sókeverékekben, káliumbevitel céljából."
Tanuljunk egy kis kémiát :D
aztán lehet kísérletezni:
Ismeretlen összetételű vegyületekben előforduló KCl kimutatásához az anyagból vett mintát semleges színű lángba kell tartani, ha a láng lilára színeződik az kálium jelenlétére utal. Erre a célra alkohol lángját célszerű használni, mert az semleges, halvány színű. A káliummal rokon nátrium lángfestése élénksárga, a kalciumé piros.
A lángot a nátrium-klorid - és minden más nátriumvegyület is - élénksárgára festi, nitrátját ezért is használják a sárga színű tűzijáték előállításához. A lángfestés a nátrium minőségi kimutatására is használható. Érdekes, hogy minden alkáli- , illetve alkáli föld-fémnek megvan a maga lángfestő színe, pl. a kálium lila, a kalcium téglavörös, a stroncium bíbor színt ad.
másik lehetőség, a BME ifjú vegyészeihez beballagni egy marék sóval, és megkérni hogy ugyan mondják már meg mivel etetnek minket :P
itt is van egy vita erről:
A tiszta só: 525 Ft/Kg :D, asszem nekünk jó lesz az a kis kálium, eddig se volt semmi bajunk attól a sótól amit évek óta veszünk, és szerintem ezután sem lesz...
Nagyokos nem kell a rizsa, csak a lényegre:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
Magyarázzd meg nekem, én irtam ki a kérdést.
Jah és nem kémia, hanem ez biológia hogyan kúrja szét a szervezeted ennyi.
Én vagyok a nagyokos?
Ez a kérdés is volt már és rég tisztázva van:
Nézz be ide:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__1362786..
A kérdés pedig ez:
"Miért terjednek baromságok?""
"Nálunk ami a spájzban van innen jött a Tescóba: [link]
-ez a Nyírtassi haszid zsidók sóüzeme
a 90-es évek végén jöttek Magyarországra
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!