SOS, vigyem orvoshoz a gyerekem?
Figyelt kérdés
Kislányom 4 éves. Lefőztem magamnak egy kávét (jó erős feketét) és letettem egy 2 percre az asztalra. Mikor érte mentem volna, hogy megigyam kislányom kezében volt aki ekkora megitta az egészet (egy nagyon kevés volt még az alján).
Vigyem orvoshoz? Jelenleg nem látok rajta semmi különöset. Kb 5 perce történt.
ma 12:00
1/9 anonim 

válasza:

Nagyon kevés kávétól nem hinném, hogy lenne baja.
DE ha nyugtalanít a dolog, hívd fel a gyerekkörzetit.
2/9 anonim 

válasza:

Azt a keserű szart megitta a gyerek? Érdekes.
3/9 anonim 

válasza:

Szerintem a gyerekorvos nem fog tudni ezzel mit kezdeni. Kezdd el itatni valamivel, amit szívesen iszik, minél több folyadékot, hogy minél hamarabb átmenjen rajta a koffein, illetve hidratált maradjon és híguljon (tej, almalé, gyümölcstea, bármi- kakaót ne, meet abban is van koffein). Plusz egyen valamit, hogy nehogy egyben éhgyomorra a 100 mg koffein beüssön. Én figyelném, és ha rosszul van, sápadt, gyorsan veszi a levegőt, fáj a mellkasa, bármi gyanús van, akkor hívnám a mentőt, de azért ez nem valószínű. Illetve most rákerestem, a széntabletta megelőzi a felszívódását, szóval ha van otthon, akkor egy Cralexet bevehet.
4/9 anonim 

válasza:

Semmi baja nem lesz, nem kell démonizálni a kávét. Nem 3 dl-vel ivott meg, csak 2-3 kortyot :D
5/9 anonim 

válasza:

Nagy valószínűséggel nem lesz semmi baja, maximum felpörög kicsit, de ha nyugtalankodsz, akkor telefonálj az orvosnak, azt is elmondja majd, mire figyelj, mikor kell mégis bevinni. Ha nem gond, majd megírhatnád, mi volt.
7/9 anonim 

válasza:

2!
Lehet, hogy szereti. Én pl gyerekkoromtól szeretem a keserű dolgokat.
8/9 anonim 

válasza:

Neee! Én 3 évesen megittam anyám kávéjét és kórházba vitt, kimosták a gyomrom. Sztem az örőkös, félrenyeléstől való iszonyú fóbiám egyik oka itt lehet. Itass vele tejet, vozet, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!