Konkrétan hogy néz ki a vesekő szétrobbantása?
ESWL módszerrel törik(ez az egyik módszer a pár közül)-Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy...Testen kívűl gerjesztett hullámokkal,állítólag ez a legfájdalommentesebb módszer,persze ez sem thai masszázs!!
Engem Miskolcra küldtek le (BP-ről)töretni ezzel a módszerrel,mert az orvosom szerint ott van a legjobb gép.Lementem,de mégsem törték meg a kövemet(hosszú,hogy miért-nem Miskolcon hibáztak)úgyhogy még mindig nem tudom milyen lehet egy kőtörés.Én mindenesetre NAGYON félek tőle.
Huhh,elmondom az én személyes élményeimet. Mindig télen jönnek elő vmiért a köves panaszok,idén februárban bekerültem,mert elakadt a vizeletem,görcsöltem,rázott a hideg,hányingerem volt,suliból haverok vezettek ki a kocsiig amig tesóm odaért.Kórházban infúzió:semmit sem használt,Jobb oldalt az uretercsőben(vese-hólyag összekötő vezeték) akadt el a kő 1cm-es volt. 3x zúzták ESWL-el,elmondom hogywolt.
Vese RTG,megkérdezték kérek e előre szuriban vmi fájdalomcsillapítót,aztán felfektetnek egy ágyra ami egyik oldalt félkör ív van kivágva belőle,úgy fexel hogy a fájós oldalad legyen arról,és odaigazítanak egy ilyen bekent nagy párna szerüséget,becélozzák a követ,hözben rtg v UH -val követik a kő állását,és a kis célkeresztet :) amit látsz,és nekem engedték nézni az ultrahangon ahogy törik a követ.nem fáj,kicsit ütöget kb mintha hurkapálcával csapkodnának,de végülis nemfájt,néztem ahogy a kis villámok csapdossák a követ,ami olyan lett mint egy sár darab a végére :) és nemis éreztem hogy kijött,pedig kijött mert se röntgen,se vizelet minta se uh nemlátta a kövem.
Rosszhír,mostis tél van,és már megint fáj,de bal oldalról :(:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!