Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Konkrétan hogy néz ki a...

Konkrétan hogy néz ki a vesekő szétrobbantása?

Figyelt kérdés
Mennyi ideig tart?Fáj-e?Kell-e utána feküdni?Milyen vizsgálatok kellenek előtte?Személyes "élményeket" várok!Köszi.
2009. jún. 17. 20:56
 1/6 anonim ***** válasza:
A vesekőtörésre gondolsz? Apunak volt 2x is. Bement befektették egy ilyen , mintha satuban lenne olyasmibe, és így kalapálta vmi lézeres gép. Azt mondta nem fáj, csak kellemetlen volt mert tényleg olyan érzés volt mintha kalapálnák. Ha jól emlékszem nem kellett utána bent feküdnie, hanem hazajöhetett, és várni kellett amég kipisili a kis darabokat. De már 2x törték neki, és a kövek még mindig nem jöttek ki. :(
2009. jún. 17. 21:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja és röntgen kell előtte, meg talán vizeletminta. Apunak ilyen lézeres sztetoszkóppal is megnézték többször is, de azt más miatt, az altatással van és a hugycsövön keresztül nézik.
2009. jún. 17. 21:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. jún. 18. 07:12
 4/6 anonim ***** válasza:

ESWL módszerrel törik(ez az egyik módszer a pár közül)-Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy...Testen kívűl gerjesztett hullámokkal,állítólag ez a legfájdalommentesebb módszer,persze ez sem thai masszázs!!

Engem Miskolcra küldtek le (BP-ről)töretni ezzel a módszerrel,mert az orvosom szerint ott van a legjobb gép.Lementem,de mégsem törték meg a kövemet(hosszú,hogy miért-nem Miskolcon hibáztak)úgyhogy még mindig nem tudom milyen lehet egy kőtörés.Én mindenesetre NAGYON félek tőle.

2010. febr. 20. 16:44
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi.Azóta túl vagyok rajta.Nekem Szolnokon csinálták, bár először nekem is nagyon Miskolcot hajtották.Mindegy, fájt eléggé, de széttört.(Az egy másik ügy, hogyha 10 vesekövem lesz,akkor se megyek ilyenre megint.)
2010. febr. 21. 07:46
 6/6 anonim válasza:

Huhh,elmondom az én személyes élményeimet. Mindig télen jönnek elő vmiért a köves panaszok,idén februárban bekerültem,mert elakadt a vizeletem,görcsöltem,rázott a hideg,hányingerem volt,suliból haverok vezettek ki a kocsiig amig tesóm odaért.Kórházban infúzió:semmit sem használt,Jobb oldalt az uretercsőben(vese-hólyag összekötő vezeték) akadt el a kő 1cm-es volt. 3x zúzták ESWL-el,elmondom hogywolt.

Vese RTG,megkérdezték kérek e előre szuriban vmi fájdalomcsillapítót,aztán felfektetnek egy ágyra ami egyik oldalt félkör ív van kivágva belőle,úgy fexel hogy a fájós oldalad legyen arról,és odaigazítanak egy ilyen bekent nagy párna szerüséget,becélozzák a követ,hözben rtg v UH -val követik a kő állását,és a kis célkeresztet :) amit látsz,és nekem engedték nézni az ultrahangon ahogy törik a követ.nem fáj,kicsit ütöget kb mintha hurkapálcával csapkodnának,de végülis nemfájt,néztem ahogy a kis villámok csapdossák a követ,ami olyan lett mint egy sár darab a végére :) és nemis éreztem hogy kijött,pedig kijött mert se röntgen,se vizelet minta se uh nemlátta a kövem.

Rosszhír,mostis tél van,és már megint fáj,de bal oldalról :(:(

2010. dec. 11. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!