A csontok belső karbantartására, konkrétan csontritkulás megelőzésére, alkalmas-e a tojáshéj fogyasztása?
Persze sterilizálva, őrölve fogyasztva.
Ha valaki alkalmazza, egyáltalán ha lehet, milyen adagban kell szedni, és hogy lehet megenni legkönnyebben? Valamilyen ételbe keverve esetleg?
Porított állapotban miért okozna vakbélgyulladást? Esetleg orvos vagy, vagy netán gyógyszerész?
Szinte minden idős embernek csontritkulása van (csak esetleg nem tud róla, míg be nem következik egy tragédia), aki nem szedett már folyamatosan csonterősítő tablettákat, de bizony aki ismeri ezeket és szedi, tudhatja, hogy nagyon drágák. A csontritkulás esetében is a cél a megelőzés, mert visszaépíteni a már elvesztett Ca-t nem lehet. Későn, a már diagnosztizált csontritkulás esetén, a gyógyszeres kezeléssel csak a további romlást lehet kiküszöbölni jó esetben.
Mint tudjuk, a természet sok gyógyírt nyújt/nyújtana, ha ismernénk őket, publikusabb lenne és hajlanánk is ezek használatára.
Fűben , fában az orvosság, esetleg tojáshéjban?
Az is a baj velünk emberekkel, hogy minden segítséget a gyógyszerektől várunk, pedig sok esetben van egyéb gyógyír is.
Majd meglátjuk, várom a további válaszokat.
Köszönöm a válaszod.
Van tojáshéj-tabletta is, az kicsit drága, de jó. Egy időben azt ettük kúraszerűen, és pl. lyukas fogunk nem volt.
A sterilizált, porított tojáshéjat bele lehet keverni pl. lekvárba, de lehet, hogy pl. bele lehet sütni kenyérbe is, de ez csak ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!