Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Fel tudom-e mentetni magam a...

Fel tudom-e mentetni magam a közmunka alól?

Figyelt kérdés
Félre értés ne essék nem vagyok egy ingyenélő típus. Amikor kiközvetített a munkaügyi közmunkára elfogadtam, de amikor mentem alkalmasságira és kérdezték van-e valami eü panaszom mondtam a doktornak, hogy a térdem már tini korom óta rendszeresen fáj és a legkisebb terheléstől is bedagad (komolyabb porc sérülés mindkettőben, nézettem már dokival, csak romlani fog, a műtét meg rizikós). Azt mondta ha problémám van vele menet közben menjek el a reumatológiára és utána vissza hozzá. Bevállalós ember lévén elmentem közmunkára, aminek a vége az lett hogy fájdalom csillapítóval karöltve egész hétvégén ápolhattam a térdeim mert akkora duzzanat jelent meg rajta, mintha egy grépfrútot tuszkoltam volna a bőröm alá és még mindig fáj. Szerdára kaptam reumatológiára időpontot. Van rá esély, hogy felmentenek anélkül, hogy elveszteném a támogatásom?

2012. márc. 26. 14:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Régebben volt olyan lehetőség, hogy közmunka helyett mentél valamilyen átképző tanfolyamra, amit az önkormányzat fizetett. Ezt érdeklőd meg, hogy még ki lehet-e váltani a közmunkát, nem tudom, hogy ez él-e még ez a lehetőség..
2012. márc. 26. 15:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Mindenképpen meg fogok indítanak-e valamit, mert azt tudom hogy szándéknyilatkozattal pl el lehet kezdeni tanfolyamot vagy valamilyen hivatalos igazolással... igazából csak azért akarom felmentetni magam mert ha ezt sokáig csinálom félek, hogy műtét lehet a vége azt meg nem akarom.
2012. márc. 26. 15:47
 3/4 Sándor G ***** válasza:

Amennyiben megsérültél, vagy lebetegedtél a közmunka miatt,alatt, vagy más egyéb munka közben, akkor azt miután az orvos is bizonyitottnak látta, leadod az igazolást vizsgálatkor készült papirokat, /amit előzőleg kaptál/,leadod a munkaügyön, majd újra regisztrálnak, és mehetsz ezután F.h.t re, csak igényelned kell, az ökinél.

A tanfolyam nem egyszerü, mert először is , csak akkor tudsz rá jelentkezni, 1.ha már vagy még nem vagy közmunkára közvetitve, 2.hamarosan indul valamilyen tanfolyam, 1-2hónapon belül, 3.alkalmassági vizsgálaton +felelsz,

Ráadásul ki kell majd töltened, a kormány hivatalban, egy jelentkezési adatlapot. Kb.3oldalt.

2012. márc. 27. 19:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Hú köszönöm ez nagy segítség. Holnapra van időpontom a dokihoz azt hiszem ezt még az elkövetkezendő napokban elintézem, mert még mindig fáj a térdem pedig pihentetem amennyire lehet.
2012. márc. 27. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!