Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A vastagblrákot kimutatja...

A vastagblrákot kimutatja vagy ad valami figyelmeztetést a teljes hasi ultrahang és a vérvétel?

Figyelt kérdés
2012. márc. 21. 15:48
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
igazából én elmondtam nekik minden tünetet és azt mondták majd elmúlik nem küldtek máshová
2012. márc. 21. 18:03
 12/16 anonim ***** válasza:

"Egy sima vérvételnél nem néznek tumormarkert. "

Tudom wazze, rákos vagyok...

2012. márc. 21. 18:06
 13/16 anonim ***** válasza:
91%
Nem akarlak megijeszteni, de kicsit jártasabb vagyok a témában (28 évesen vastagbél adenoma polip eltávolításom volt) és nem tudlak megnyugtatni ugyanis az ultrahang NEM alkalmas a vastagbélrák kimutatására. Erre jelenleg biztos választ csak colonoscopiás vizsgálattal kaphatsz. Nem írtad a korodat, de gondolom fiatal vagy. Ha nem múló panaszaid vannak ne nyugodj meg amíg nincs meg az oka, mert fiatalon is lehet gond! Én is vártam, hátha elmúlnak a problémáim, de nem múltak.. Végül egy szerencsére még éppen az elfajulás előtt álló polipot találtak nálam. Kivették és azóta semmi bajom nincs (igaz 3 évente kontrollra kell járnom).
2012. márc. 21. 19:41
 14/16 anonim ***** válasza:

"ugyanis az ultrahang NEM alkalmas a vastagbélrák kimutatására"

És a röntgen sem alkalmas a tüdő elváltozásainak a kimutatására. Csak tudnám akkor, hogy a daganatos betegeket miért küldik rendszeresen mellkasröntgenre.

Mindenki nem mehet MRI-re ha rosszul érzi magát, és nem csinálnak vastagbéltükrözést, mert hasmenése van valakinek. Egyetértek, persze a colonoscopia a legbiztosabb, de ne mondd, hogy minden más módszer szart sem ér!!!

2012. márc. 21. 20:26
 15/16 anonim ***** válasza:
90%
Én egy szóval sem mondtam, hogy a többi vizsgálat sz*rt sem ér csak annyit, hogy a kérdező által felvetett vastagbélrák diagnosztikájának jelenleg ez az egyetlen biztos módszere. Nem én találtam ki ezt, hanem a gasztroenterológusom mondta. A tünetek 1 hónapos folyamatos fennállása egyébként már lehet indok endoscopiás vizsgálatra (a vastagbél egyéb lehetséges betegségei miatt is pl. Crohn).
2012. márc. 21. 20:40
 16/16 anonim ***** válasza:
90%

A vastagbélrákot kolonoszkópiával, azaz béltükrözéssel tudják 100% megállapítani vagy kizárni.

Tünetei: a hirtelen fogyás, véres széklet, hasmenés vagy szorulás, általános gyengeség.

A tüneteid alapján valószínűleg elsősorban vastagbélgyulladásra (IBD) vagy Irritábilis bél szindrómára (IBS) gyanakszanak, ezért nem küldtek tovább tükrözésre vagy CT-re.

2012. márc. 22. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!