A vastagblrákot kimutatja vagy ad valami figyelmeztetést a teljes hasi ultrahang és a vérvétel?
Figyelt kérdés
2012. márc. 21. 15:48
1/16 anonim válasza:
Rektális vizsgálattal többe mész.
2/16 A kérdező kommentje:
de akkor ez nem mutatja ki ..egyáltalán semmit?
2012. márc. 21. 15:58
3/16 anonim válasza:
Hasi UH kimutatja, mert többnyire bélfalvastagodással kezdődik (mielőtt valaki leugatna nekem urológiai daganatom volt és az UH-n mindig ráírják a leletemre hogy: bélfalvastagodás nem kimutatható.) Ha gyakorlott a vizsgáló simán meglátja. Ennek a betegségnek is van ún. tumormarkere. Ha már fennáll a betegség a markerek többnyire pozitívak lesznek vérvételnél. Fontos az odafigyelés, mert nagyon gyorsan ad áttétet a májra.
4/16 anonim válasza:
De sima vérvételnél nem néznek tumormarkert.
5/16 anonim válasza:
Ha ilyen kéréssel megy orvoshoz, hogy daganatot gyanít a beteg, akkor olyan vizsgálatkérőt kap, amin lesz tumormarker vizsgálat..
6/16 anonim válasza:
Egyébként fogadjunk, hogy úgy szólsz hozzá ehhez a témához, hogy sosem voltál rákbeteg és fogalmad sincs mi az...
7/16 A kérdező kommentje:
nem voltam hála a jó istennek de már egy hónapja fáj a hasam és megy is...és voltam hasi uh-n és nem találtak semmit...és még vérvételre is megyek és kérem külön h mit nézzenek..nem jó kedvemből írtam ki! am köszi a válaszokat..
2012. márc. 21. 16:19
8/16 A kérdező kommentje:
de akkor már nyugodtabb lehetek hiszen a hasi uh nem mutatott semmit..és máj epe ilyesmin sincs gond...teljesen jó ...köszi
2012. márc. 21. 16:20
9/16 anonim válasza:
A másik válaszolónak írtam, hogy fogalma sincs erről és úgy irkál.. De te (kérdező) örülj, hogy egészséges vagy. Vigyázz is magadra.
10/16 anonim válasza:
Nem tudhattam, hogy a kérdezőnek van vmi baja és vastagélrákra gyanakszik, vagy csak szimplán szűrővizsgálatszerűen érdekelte a dolog.
Egy sima vérvételnél nem néznek tumormarkert.
Ha vkinek vastagbélrákra utaló tünetei vannak, akkor meg nyilván az orvos elküldi minden szükséges vizsgálatra. Pl. nézhetnek tumormarkert, de legelőször is rektális vizsgálat. Ugyanis ilyen panaszoknál annak kellene lennie az első dolognak.
Nem a betegnek kell kitalálni, hogy hova menjen, hanem az orvosnak kell tudnia és beutalni.
Ezer bocs, hogy nem a kérdésből nem jött le, hogy a kérdező csak szimplán érdeklődik vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!