A tanulás miatt sokszor éjszaka 2 óráig ébren vagyok, kávézni és energiaitalozni nem szeretnék. Egy evőkanál cukor hatékony lenne az álmosság elűzésére?
Tejeskávé? Nekem az vált be. Tejet megmelegíted, bele egy kis kávé (tényleg kevés). Mégsem olyan ütős, mintha kávéznál, de nem is egészségtelen annyira, mint az energiaital.
A második diplomámnál szoktam rá erre, hasonló okok miatt, mint Te.
A cukor nem túl nyerő, felpörget, de nagyon rövid időre, és utána még mélyebbre esel vissza.
Inkább pár szem szőlőcukor, ha már. Meg azért látástól vakulásig nem érdemes tanulni. Ha éjjel fog az agyad jobban, akkor kelj későn, ha nem lehet, akkor próbálj hamarabb nekikezdeni, mert annak a hatásfoka is olyan, mikor már élesztgetni kell magad közben. :D De eleget kell pihenni mindenképp.
Ha már cukor, akkor meg inkább kapj be pár kocka minőségi étcsokit, az még finom is. :D Vagy tea, fekete, vagy zöld, vagy amilyet szeretsz, igazából elég, ha elhiszed, hogy hat, sokszor azon van a nagyobb hangsúly. :D
Ja és ami még felébreszti az embert: a savanyú dolgok. Tarts kéznél pár citrompótlót, vagy citromlevet, ha más nincs. :D De éhgyomorra nem ajánlom gyakran ezt se. :S Ja és megfelelő kaja, ha szemetet eszel, fáradt és tunya leszel. :S Sok gyümölcs, meg vitamin kell. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!