Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit ajánlotok csonterősítésre?

Mit ajánlotok csonterősítésre?

Figyelt kérdés
25éves vagyok,valószínűleg az elmúlt pár évben kevesebbet mozogtam mint anno,gondolom ez is közrejátszott.Most viszont újból hajtás van az új munkám miatt,ill. tervezem,hogy nekiállok edzeni ismét,de az a baj,hogy már 1-2 fekvőtámasznál is ropognak össze vissza a csontjaim.Kálcium tabletta tényleg nem ér semmit?Ampullában milyen sűrűn lehet szedni?Vagy kalciumon kívül mi a megoldás még?
2012. febr. 13. 23:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Jók a tabletták, csak drágák általában. Van viszont egy olcsóbb készítmény is : [link]

Nekem csonterősítésre ezt javasolták (háziorvos és gyógyszerész is), árban is jó.

2012. febr. 13. 23:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Tovital, mák, dió,...
2012. febr. 14. 07:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Amit az előzőek leírtak, azok nagyon jó készítmények csonterősítésre, de fekvőtámaszkor nem a csontjaid ropognak, hanem az ízületek ill. az ízületi résben lévő folyadék! Fiataloknak csak elég extrém esetekben van csontritkulásuk, ha a csontod lenne gyenge és az ropogna, akkor már össze-vissza törted volna magad. Csonterősítésre egyébként a kalcium teljesen jó lenne, de az "csontropogásoddal", ami az ízületi folyadék pattogása lesz, amire az előzőek által javasoltak semmit nem használnak. Ez utóbbira zöldkagyló kivonatot, ill. kondroitin-szulfát és glükozamin tartalmú készítményeket (pl.Proenzi 3, Gool, Dona, Béres porcerő) szoktak szedni. Ha a panaszaid súlyosabbak lennének, esetleg az ízületeid fájnának, akkor érdemes vele ortopéd orvoshoz menni, aki egy ultrahangos vizsgálatos állapotfelmérést követően egyéb gyógymódot (pl. hyalurin injekció, műtét) javasolhat.
2012. febr. 14. 07:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. febr. 16. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!