Cukrosoknál ezt miből lehet tudni?
Figyelt kérdés
Szóval arra gondolok, hogy hogyan lehet rájönni arra, hogy egy cukros azért lett-e rosszul, mert túl magas, vagy mert túl alacsony a vércukorszintje?
Mit kell nézni, hogy ez kiderüljön?
Nincs se vércukorszintmérő, se semmilyen gyorsteszt a helyszínen, ami segítene kideríteni. (Nincs baj, ez elméleti kérdés!)
Válaszokat köszi!
2012. febr. 9. 17:06
1/8 anonim válasza:
A túl magas cukornak nem rosszullevős jelei vannak, értsd sokat iszik, sokat pisil, viszket a bőre stb.. A túl alacsony cukornál viszont hideg verejték, szapora légzés, magas vérnyomás, szédülés, olyan mintha részeg lenne.
2/8 A kérdező kommentje:
Ááá, értem, köszi!
És ha már összesett, pl. egy repülőgép fedélzetén, akkor miből lehet kideríteni, hogy alacsony, vagy magas vércukorszint miatt esett össze?
2012. febr. 9. 17:24
3/8 anonim válasza:
Magas vércukor miatt már csak a nagyon végső esetben esik össze, amikor nagyon hosszú ideig nem kezelik. Amúgy meg akkor már acetonos a lehelete. Ha alacsony a vércukor, akkor nincs acetonos lehelet.
4/8 anonim válasza:
Magas vércukorszintnél nincs összeesés, csak alacsonynál. Leesett cukorszint tünetei a sápadt arc, remegés, hideg veríték, kékes száj és igen nagyfokú gyengeség. A magas nem mutat ilyen látványos tüneteket. Hőhullám, elhomályosodó látás, rossz közérzet, fejfájás, de kivülálló ezt ránézésre nem tudja megállapítani.
5/8 anonim válasza:
A magasnál is lehet összeesés!!! De ahhoz nagyon sokáig nagyon magas vércukor szint kell!
6/8 anonim válasza:
Akkor te kezeletlen cukorbetegségről beszélsz. Anyósom 15 éve cukorbeteg.Nem voltam otthon, ő nem vette be a gyógyszert, kérdeztem tőle, persze nem emlékezett rá(Parkinson kór is van a többi közt)megmértem, 24 volt. Gondolom ez elég magasnak számít ha 7,9 a normális evés után 2órával, de ő abszolút semmit nem érzett. Kérdem tőle: Nincs rosszul, mama? Mire ő:Nincs énnekem semmi bajom.
7/8 anonim válasza:
Kezeltnél is előfordulhat, az más dolog, hogy ki hogy reagál rá. Pl. alacsonynál 3-tól beszélünk rosszullétről, én mégis 4 körül már megérzem.
8/8 A kérdező kommentje:
Tehát ha magas cukros csúszik össze, onnan lehet tudni, hogy magas cukros, hogy a kilélegzett levegő/a lehelete acetonos.
2012. febr. 9. 18:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!