Pajzsmirigy alulműködés alakulhat ki fogamzásgátlótól?
Már szedtem egy hete a fogamzásgátlót, amikor elmentem vérvizsgálatra - a nődoki nem szólt róla, hogy kéne, szóval egy másikhoz mentem utólag, mikor rájöttem, hogy fontos - és a házi orvosom megvizsgáltatta a tsh-t is olyan miért ne alapon, így kiderült, hogy alulműködésem van.
Semmiféle tünetem nem volt, ami amúgy erre utalt volna, tök jól vagyok, amíg 4 hónapot várnom kellett a pajzsmirigyes dokihoz, addig se volt semmi bajom, pedig gyógyszert se szedtem, csak mikor hozzá eljutottam, ő írt fel letroxot.
Ez tart kb már fél éve, és marhára unom a gyógyszerszedést, mivel semmit nem találtak, ami okozhatta, semmiféle megnagyobbodás, semmi, csak úgy "lett" és igazából még tüneteim sincsenek. A doki szerint nincs köze a fogamzásgátlóhoz, de a gyógyszer papírja szerint befolyásolhatja.
Szerintetek okozhatta a fogamzásgátló? Ha abbahagynám a szedését elmúlna az alulműködés is?
Jól van, kérlek írd le, hogy 20 évesen milyen olyan nem hormonális fogamzásgátló van, ami nem óvszer és egyéb latex anyagos eszköz, és legalább olyan jó mint ezek?
Komolyan érdekel, mert én semmit nem találtam, pedig elhiheted, hogy nagyon kerestem.
A véleményeddel egyedül annyi a baj, hogy nem hiteles. Kiegészítőnek mind szép és jó amit linkeltél, de nem mindenkinek elegendő, és mivel a levotiroxinnak nincsenek mellékhatásai felesleges is ez a nagy ellenkampány.
Súlyosabb esetekben pszichózis és kóma is kialakulhat, elég nyilvánvaló, hogy ott radikálisabb beavatkozás kell mitn egy kis alga.
92%-os: Azért a Hashimotot ne keverjük már ide. A egy spec típusa az alulműködésnek, de arról szó sem volt, hogy a kérdezőnek az lenne.
A fogamzásgátlók megemelik a pajzsmirigyhormon kötő fehérje szintjét a vérben. Biológiai szempontból pedig csak az a hormon jó, ami nincsen kötött állapotban. Ergo ha több fehérje van ami megköti, akkor kevesebb lesz a szabad, biológiailag aktív hormon.
Tehát tulajdonképpen ilyen módon látszólagos pajzsmirigy alulműködést okozhat a fogamzásgátló.
Szerintem hagyd abba a tablettát, és nézd meg hogy alakul a hormonszinted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!