Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A megfázás mitől van?

A megfázás mitől van?

Figyelt kérdés
szóval attól meg lehet fázni hogy pl. hidegben kintvagy pulcsiba vagy ilyenek vagy csak valami vírustól lehet?
2012. jan. 28. 13:18
 1/1 anonim ***** válasza:

A hirtelen hidegtől egyfajta sokkot kap a szervezeted. Emiatt összeszűkülnek az erek, az orrnyálkahártyába is kevesebb vér jut. A nyálkahártya kiszárad, ráadásul egyéni véleményem szerint kevesebb fehérvérsejt (a fertőzésekkel szemben védekező sejtek) jut bele. Emiatt könnyebben szaporodásnak indulnak a vírusok. A megfázás általában vírusos eredetű.

De itt kevesebb a szakember (én is laikus vagyok, ne vedd "száznak" amit írok!!!). Bár már jómagam is találkoztam itt szakmabelivel, de igen kevés. Az orvos válaszol oldalakon kérdezősködj, ha van idejük, az ilyen jellegű kíváncsiskodásokra is válaszolnak.

2012. jan. 28. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!