Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nektek mi vált be ekcémás kézre?

Nektek mi vált be ekcémás kézre?

Figyelt kérdés
Vényes krémeken kívül úgy értem. Bármi ami nektek jó, írhatjátok. Nekem a tenyeremen, ujjaimon van, hámló, vízhólyagos, kipirosodó részek, egyre nagyobb részen. Minden évben kijön amikor az első deres, fagyos idő van és pár hét alatt "végig vonul" rajtam. Más is van így vele?
2012. jan. 12. 00:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hát nekem eddig semmi nem jött be ami nem vényes úgy hogy kíváncsi leszek, kinek mi a tapasztalata.
2012. jan. 12. 00:28
 2/15 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem nem a kezemen van,hanem a hajlatnál(könyök,térd). Én Alkzema kenőcsöt használok,amit ugyan elméletileg vényre adnak csak ki,de én mindig megkapom vény nélkül is. Ha kifogsz egy kedvesebb patikust,szerintem kiadja.Mond azt,hogy pl.szabin van a dokid,vagy most nincs alkalmad elmenni hozzá.Ez a krém csodákat tesz,egyszer-kétszer bekenem és elmúlik a panaszom. De ha nagyon nem szeretnél vényes készítményt,akkor próbáld ki a Sudocrem krémet.Ne lepődj meg,ezt leginkább babakrémként ismerik,de szinte mindenre hatásos.Nekem ez is jó volt az ekcémámra,és a címkéjén is rajta van,hogy arra is alkalmazható.Azt hiszem drogériákban is lehet kapni,de patikában biztos és vény nélkül :)
2012. jan. 12. 00:41
 3/15 anonim válasza:
100%
nekem kis korom óta ekcémám van. egy időre elmúlik majd visszajön. de ami kitűnő rá az a gyógyszertári tégelyes fürdetőkenőcs :) csodákra képes.
2012. jan. 12. 00:44
 4/15 Yarra ***** válasza:
Nekem is ekcémás a kézfejem, újjaim, tenyerem. A dokim bölcsen azt mondta, mindent kesztyűben csináljak, és minél ritkábban mossak kezet, mert a víz nagyon nem tesz jót az ilyen bőrnek. Ez nagyon jó lenne, csak nem tudom kipróbálta-e már ő hogy nem mos kezet. Mosogatást még megcsinálom gumikesztyűben, na de hajmosást? Nem beszélve, hogy hát wc-re is jár az ember. Amikor csak száraz ekcémám van akkor gyors segítségnek mindig beválik az "elocom", mindig teljesen elmúlik tőle pár nap alatt, de állítólag nem szabad sokat és sűrűn használni, de nagyon jó ilyenkor nekem a Neutrogénától a kézkrém (a zsíros, nem a krém). ha viszont éppen a tenyeremen-hólyag-os időszakom van akkor csak az segít tényleg ha elocom-mal bekenem és tényleg minél kevesebb vizzel talizik a bőröm. Bőrorvosom szerint az hogy minden hülyeségre allergiás vagyok nincs kihatással a bőrömre, de én mégis úgy vettem észre, hogy ha olyankor megtartóztatom magam a kajáktól amikre allergiás vagyok (cukor, kakao, zeller, gomba, élesztő, konzerválószerek, szinezékek stb.- bazi nehéz, mert csokiimádó vagyok... :( ), akkor hamarabb elmúlik. Ja, és a tesómnak is hólyagos volt időközönként a tenyere amíg az előző munkahelyén dolgozott, és kiderült, hogy a papirra van kontakt-ekcémája. Amióta nem reggeltől-estig papírokat szelektál, nincs tünete. Lehet neked is valami hasonló kontakt-ekcémád van, nem dolgozol papírral?
2012. jan. 12. 01:17
 5/15 A kérdező kommentje:

Yarra.

Nem, nekem konkrétan mint írtam kérdésem alatt is az első hidegebb időre jön ki. 20 éve majdnem minden évben, volt olyan év amikor csak picit, s volt mikor kimaradt. Ezen idő alatt többféle munkám volt, volt hogy munkanélküli voltam, akkor is kijött. Most vettem Shea vajat kis tégelyben, esténként alaposan bedörgölöm vele a praclimat, de ha nem dolgoznék, talán elmúlna, de muszáj dolgoznom.

2012. jan. 12. 23:08
 6/15 A kérdező kommentje:
Ja meg napközben körömvirág krémmel kenem. De azt is pár napja vettem csak. Az a baj hogy munkahelyen 8-9 órán át max sima kézkrémet használhatok ami nem zsíros, mert az szívódik be annyira hogy tudjak dolgozni. (Nem irodista vagyok, 3 műszakos betanított fröccsöntő gépes melós)
2012. jan. 12. 23:10
 7/15 anonim válasza:
én szappant használok rá az yves rocherben lehet kapni az a neve hogy Hamamélis .
2012. febr. 10. 11:48
 8/15 anonim ***** válasza:
Szteroidos krémet is használtam,átmeneti megoldásnak bizonyult.Ami beválni látszik:a saját kertben termett uborka/káposzta vegyesvágott levével hetente 1 délután kézmosás 2-3-szor,akkor is csíp,ha alig ecetes,de szépen beszárítja az erősen nedvedző felületet is.Másnaptól vény nélküli Fumago krém,prímán hidratál és hámlaszt,csak mindent összeken.Mindkét tenyeremen volt 3-3 kétszázas méretű borzalom,5 hét után már csak a jobb tenyéren van 1 folt,ami kritikus.A többi területen se új hólyag,se kemény bőr,de még a normál bőrvastagság nem állt vissza.
2012. szept. 20. 14:40
 9/15 anonim ***** válasza:
Folytatás a kérdés második részére: nekem kora nyáron kezdődött , soha nem volt még ilyen.Az ujjperc-hajlatokon felül,a tenyereim élén apró leszáradó hámterületek régen is voltak , de ilyen durva csak most.40 felett.
2012. szept. 20. 18:33
 10/15 Kim Bo Mao ***** válasza:
Nekem az első hidegebb napon jön ki, és terjed szét-bár nekem a kezemen marad-de engem is nagyon zavar. Anno felírtak nekem egy kenőcsöt, amit gyógyszertárban kevertek ki, és hát attól még ekcémásabb lettem, kibírhatatlanul viszketett a bőröm. Ezután elmentem egy maszekhoz, aki felírt egy recept nélkül kapható kenőcsöt: Unguentum hydrophilicum nonionicum mosdókenőcs. Volt vagy mennyi? 150 Ft? És azzal mostam kezet meg külön kenegettem vele, és attól jobb lett. Jól hidratált, meg a viszketés is fokozatosan alábbhagyott, így elmúlt. Csak nagyon zsíros, és kell egy kis "kikúrálási idő". Na meg persze "szinten tartás". Mert pl.: nekem érzékenyebb a bőröm, olykor stressztől is kijön az ekcémám akár nyáron is...
2014. nov. 1. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!