Megmondjam neki, hogy talán tüdőrákos?
Édesanyám asztmás de július óta erősen köhög, hiába a gyógyszer. Tegnap végre sikerült elrángatni az orvoshoz, aki a papírra ráírta ugyan latinul, hogy a "bal tüdőlebenyben daganat?", de anyunak nem mondott semmit, csak annyit hogy jobb lenne, ha elmenne táppénzre, és elküldte egy csomó vizsgálatra. Ugye a kérdőjel azt mutatja hogy nem biztos a daganat, gondolom neki ezért nem is mondta, csak én megnéztem itthon a neten tegnap este... Nem kívánok senkinek se olyan éjszakát... Anyu is is izgul persze, de ő azt hiszi, hogy TBC-s... csütörtökön derülne ki pontosan, hogy mi a baj...
Tehát akkor röviden összefoglalva: Megmondja neki hogy mit írt az orvos, vagy hagyjam viszonylag boldog tudatlanságba, a doki is nem véletlenül titkolózott?
Tudom kicsit hosszú lett, köszönet előre is azoknak akik elolvassák és válaszolnak.
Mi volt ráírva latinul?
Egyébként szerintem egyelőre ne mondd el neki. Majd ha megvan a diagnózis.
Ne mondjál semmit,hanem menjetek a vizsgálatokra.
De még ha az lenne,az is nagy eséllyel gyógyítható.
Riogasd a tbc-vel,hogy fertőz.
Semmiképpen se mondd el neki! Csak feleslegesen megijesztenéd, ha még sincs daganata. Várjátok meg a vizsgálatok eredményét, hogy biztosan tudjátok.
Remélem semmilyen rossz hírt nem fogtok kapni!
Ez volt írva a lapra: "Tu. pulm. l.s?"
"Feleslegesen nem kéne halálra rémíteni." Én is erre gondoltam, idegroncs vagyok mióta rákerestem. :(
A vizsgálatokra mindenképp el fog menni.
Köszönöm szépen mindenkinek!
Ilyenkor felesleges még bármit is elmondani, mert a tüdőrák kimutatásához komolyabb vizsgálatok is kellenek. Az orvosok csak elővigyázatosságból írják be a szóba jöhető legsúlyosabb diagnózist (éppen azért, hogy a másik orvos tudja, hogy mit kell első helyen kizárni).
Krónikus köhögést (más tünetet nem írtál) pedig a tüdőrákon kívül millió egyéb dolog is okozhat például krónikus gégegyulladás (amit okozhat cigi, allergia, száraz levegőjű lakás, munkahely stb), szóval felesleges egyből a legrosszabbra gondolni.
Őszintén, minek riogatnád? Felnőtt emberről van szó, ha van valami, az orvosnak kötelessége a megfelelő felvilágosítást megadni. Nem sajnálja az embert, hogy jaj szegény, inkább ne mondjuk el, neki ez a dolga és sajnos mindennapos.
Egy gyanú még semmit nem jelent, tesómat mindenféle kardiológiai vizsgálatra küldték, aztán kiderült, hogy csak a medálja csillogott bele a képbe. Szóval lehet, hogy teljesen jelentéktelen. Látod, ezért nem szabad neten kutakodni a leletek után.
Remélem nálatok is valami fatális tévedés történt! :)
Ma megvolt a CT vizsgálat, és sajnos egyértelműen kiderült, hogy daganata van. De nem bánom, hogy nem mondtam el neki, így legalább volt egy nyugisabb estéje...
Egyébként soha sem dohányzott sem ő, sem más sem a családból, és nincs allergiája.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!