Mit csináljak, ha elmegyek orvoshoz, pl. fülészetre és nem tudok normálisan viselkedni, ha hozzám nyúlnak? Nem vagyok kislány,25 vagyok.
Engem is zavar, ha hozzáérnek a fülemhez, mert már 4-szer műtötték,a másiknál meg felszakadt a dobhártyám, ütés miatt...
Ha valaki durvábban ér hozzá, kiabálok vele, főleg, ha már 600-szor elmondtam neki, hogy mi van...
Én 24 éves vagyok, de még a háziorvosnál is nehezemre esik "viselkedni". Mondjuk ott az jelenti a problémát ha azzal a fa micsodával akar belenyúlni a számba. Szerencsére már megértette, hogy engem hagyjon békén az ilyesmivel.
Azt hittem csak én vagyok ilyen túlérzékeny.
A vérvételhez már hozzáedződtem, de két éve még ott is képes voltam sírógörcsöt kapni és elrántani a kezemet.
Pedig annyira nagyon nem fáj, csak hát nekem szörnyen kellemetlen.
És mielőtt odamegyek nyugodt vagyok, tudom hogy semmi rossz nem történik csak egy kis szúrás. Elhatározom hogy bemegyek, megböknek, bátor leszek és mosolyogva kijövök. De a szúrás pillanatában mintha nem is én lennék ott. Bepánikolok pedig nicns mitől. És akkor már nem tudok uralkodni magamon.
Utána persze minden rendben, el is felejtem az egészet, nem stresszelek rajta, csak abban az adott pillanatban válok 5 évessé.
Képzelheted, nemrég Ausztriában kellett orvoshoz mennem. Hát, mit mondjak, még németül is elfelejtettem hirtelen, annyira féltem, hogy nem a megszokott helyen vagyok, nem a megszokott orvossal, nem a megszokott vizsgálaton, és nem tudom most mi fog történni.
Nekem az vált be, hogy legyűrök minden szégyenérzetet és egyszerűen kimondom hangosan az orvosnak, hogy "Félek". Egy félős beteghez általában már csak azért is türelmesebbek, mert nekik se érdekük egy hisztijelenet kiprovokálása. :P
Fogorvosnak pl. ezt szoktam mondani: "Halálosan félek, de nem lesz velem semmi gond, csak mondja mindig mit csinál."
Én meg 12 évesen voltam pont egy ilyenen.
Strandon belement a víz a fülembe, és nem jött ki.
Nagyon durván fájt, és nekem is kiszívták.
Mondta az orvos hogy jobban viselem mint a felnőttek:)
De most lesz egy szem műtétem, és attól én is rettegek.
Nem igazán lehet ezzel kezdeni semmit.
Egyik ember ettől fél a másik attól.
21/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!