Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit lehetne tenni? Idegileg...

Mit lehetne tenni? Idegileg egy roncs kezdek lenni!

Figyelt kérdés

Teljesen megőrülök magamtól. Gyűlölöm magamat, majdnem minden szempontból. Elegem van a fizikai állapotomból, a bőröömből(pattamásos, táskás, sápadt) meg úgy nagyjából mindenből.

Ez még nem is lenen baj, de szerencsétlen is vagyok hozzá, és folyton filozofálok. Egy elméleti ember vagyok, aki semmire sem jó. Gyakorlatiasabb szeretnék lenni, jobb kézüghyességgel, de nem megy.

Ebbe a helyzetbe kezdek beleőrülni. Már magamban beszélek, szidom magamat, és rángatok. A végtagjaim ha feldühítem magam saját magamon(gyakran fordul elő) egyszerűen megremegnek. Egész nap filozofálok, és teljesen ki vagyok készülve. Akárki egy rossz szót mond rám, már a halált fontolgatom. Egyszerűen nem látog kiutat. Szüleimnek nem mondtam még el.

17 és fiú

2011. dec. 13. 20:45
 1/9 anonim ***** válasza:

Engem hasonló dolgok zavartak/zavarnak.

Inkább a múlt idő, magaddal együtt kell tudnod élni, és lehetőleg nem azt feszegetni h. mért vagyok ilyen sovány, vagy van ennyi pattan ásom (kozmetikus...) hanem egyszerűen elfogadni.

Sajnos a funkcionális analfabetizmus korunk nagy újdonsága. Jelenti ez azt, hogy a diákság jelentős hányada úgy hagyja el az iskolapadot, hogy 5 szakma, de egyikhez se tudna 2 értelmes mondatot hozzáfűzni. A Te kezedben van, hogy akarod-e valamire vinni és szakmát nem csak a CSP miatt tanulsz, hanem bele is mélyedsz, vagy csak úgy "ott vagy".

A másik fele, hogy súlyosan utálod magad, ezt fejezd be. Álmodozni lehet, de nem 0-24 ben.

Menj le edzeni, horgássz, focizz, szóval ne azt firtasd h. s*ar s*ar s*ar s*ar , csak kösd le magad :)

Hajrá hajrá!

2011. dec. 13. 20:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Miért nem keresel fel egy szakembert? Pszichológust, esetleg pszichiátert?
2011. dec. 13. 20:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Nyírd ki magad! Nem mered? :D
2011. dec. 13. 21:06
 4/9 A kérdező kommentje:
A pszichológus csak még tovább rontana a helyzetemen. Azzal elismerném magamnak, hogy tényleg beteg vagyok ,de én nem vagyok az!
2011. dec. 13. 21:08
 5/9 anonim válasza:

A negatív hozzáállást át kell alakítanod pozitívvá.

Ha magadtól nem megy, nézz utána a neten a pozitív gondolkodás támakörnek. Sokakat riaszt a spiritualizmus, de számodra hasznos lehet. Tudom ajánlani, hogy hallgasd a youtube-on "Balogh Béla: a tudatalatti tízparancsolata" anyagát. 10 db, 2-3 perces videó. Azt mondják, ha fél éven keresztül naponta 2x meghallgatod, megváltozik az életed, Pozitív (!) irányba! Én hallgatom, és nekem használ!

17 éves vagy, sokat fogsz még változni. Én pl. halál rondának tartottam midig magam tinédzserként, mígnem meg nem ismerkedtem jelenlegi párommal, akinek én vagyok az istennő :) Csiszolatlan gyémánt voltam, azt mondta, de mellette gyönyörű, értékes emberré váltam.

Akard a változást. Tudom, könnyebb a negatív gondolatokat szajkózni, de minél több negatív gondolat hagyja el a szádat, annál inkább el is hiszed, hogy az igaz. De gondolj csak bele, ugyanez van fordítva is! Ha pozitívan gondolkodsz, kitárul a világ:)

2011. dec. 13. 21:08
 6/9 A kérdező kommentje:
Próbálok magamon változtatni. Pattanásokra már 1001 szert kipróbáltam hasztalanul. Kondizni járok, de egyszerűen nem látszik semmi, csak többet ártok vele magamnak(Még erőteljesebb anyagcsere-> végbél problémák jönnek elő nálam a túlzott erőltetés miatt...) ÉS akkor csak 1-2 dolgot mondtam el. Mintha minden ellenem lenne. Utálom az embereket(alaptalanul) már csak kínomban is, de a fő baj én magam vagyok(Már beismertem magamnak)!!
2011. dec. 13. 21:11
 7/9 anonim ***** válasza:

"A pszichológus csak még tovább rontana a helyzetemen. Azzal elismerném magamnak, hogy tényleg beteg vagyok ,de én nem vagyok az!"

Nem értem miért baj az, ha az ember beismeri, hogy vmi baj van. Nincs ezen semmi szégyellnivaló. Abban sem, ha tényleg beteg az ember.

2011. dec. 13. 21:14
 8/9 anonim válasza:

Jaj, istenem, már megint csak a nyavalygás, az önsajnálat. Minél többször hangoztatod, hogy ilyen meg olyan vagy, annál mélyebbre süllyedsz! Hagyd abba! Állj talpra! Minden ember értékes, te magad is az vagy!!!

A bőrödön akarsz segíteni? Kezdj el egészségesen táplálkozni! Egyél sok gyümölcsöt és lehetőleg nyers zöldséget (ez az emésztéseden is segít), és hagyd el a csokit, chipset, gyorskaját. Egyél finom reggeliket, főtt ételt, vacsorát. Élvezd az ízeket.

Az eddigi lehangoló zenéket, amiket hallgattál, tedd félre, ne fokozzák a halálvágyadat, hallgass helyette vidámatt, pörgősebb dallamokat.

Nézz vígjátékokat.

Ne utáld ok nélkül embertársaidat.

És legfőképpen saját magadat ne utáld!! Vannak, akik szeretnek téged. Lefogadom, hogy a szüleid is ezek közé tartoznak. Problémád van, amiről édesanyádnak tudnia kell. Beszélgess vele. Egy felnőtt, pláne aki ismer is téged, mindig hamarabb tud segíteni, mint mi, itt a neten, idegenek.

2011. dec. 13. 21:17
 9/9 anonim válasza:

És még valami, írod, hogy "Akárki egy rossz szót mond rám, már a halált fontolgatom".

Hát, erre elmesélek egy történetet. Fiatal oktatóként a főnököm rámrontott az irodámban, és mindenféle szarnak elmondott, csak mert nem tudtam egy kérdésre válaszolni, amihez sok közöm nem is lehetett, lévén, hogy még nem láttam bele mélységében a dolgokba, hiszen nemrég kerültem oda. Mindeközben a diákjaim az egészet hallották a szomszéd teremből.

Tudod mit csináltam? Nem merültem önsajnálatba. Elkönyveltem magamban, hogy ok, a főnököm egy bunkó paraszt állat, de tovább kell csinálnom a munkámat, és meg kell felelnem neki, és a diákjaimnak, tehát szorgalmasabbnak kell lennem, hogy többször ilyen ne fordulhasson elő. És képzeld, a diákjaim sem kezdtek el cikizni.

Sok megaláztatás éri az embert az élete során, de mindig tudnod kell, hogy te mennyit érsz!!! És ha nem vagy tisztában a saját értékeddel, eltaposnak. Ezt ne hagyd! Szóval szedd össze magad, én veled vagyok.

2011. dec. 13. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!