Mit lehetne tenni a pattanásos bőr ellen? 21/L
Már nagyon unom, lassan 10 éve nem bírok megszabadulni a patiktól, és eddig semmi sem használt. Hiába tisztítom rendszeresen a bőröm, és egyéb termékek sem használtak. Most akkor belülről lehet a probléma?
Vagy miért nem akarnak elmúlni? Aki volt már így, hogyan lett túl rajta? Én emiatt nagyon gátlásos is vagyok, társaságba is csak kényszerből megyek, pl az egyetemre. De legszívesebben nem is beszélnék senkivel.
Szerintem keress fel másik bőrgyógyászt és menj el nőgyógyászhoz, endokrinológushoz, ha más gonjaid is vannak(pl: súlyproblémák étkezéstől függetlenül, menstruációs problémák, stb.)
Nem tudom mennyire súlyos a helyzet, nekem elég sokat használt, hogy Lubex emulsioval fürödtem(recept nélküli) és használt amiket az orvos felírt, nevezetesen Zynerit és Skinoren.
Amúgy hormonális okai is lehetnek, ezért írtam az elején, hogy más szakorvost is keress fel ha más problélmákat is tapasztalsz magadon. Ilyenkor ha hormonális zavarod van célirányos kezelést kapsz vagy felírnak fogamzásgátlót, esetleg antiandrogént. Ha a hormonjaiddal minden rendben és egyik kence sem használt szoktak szóbajönni az A-vitamin származékok, amit nem nagyon szoktak felírni SZTKban, és alapból csak indokolt, nagyon aknés bőrre szokták felírni, mert komoly mellékhatásai lehetnek.
A teafaolaj nekem nem jött be.
És próbáltam már bizonyos ételektől megválni, de nem volt eredménye. Volt, hogy hónapokig nem ettem tejtermékeket (pedig imádom a sajtot), eleinte jónak tűnt, de egy hónap után ugyanott voltam, ahol elkezdtem, és akkor megint kezdtem enni tejes dolgokat.
Próbálok lemondani a sült krumpliról, de tesóm mindig azt kér vacsira, én meg hiába papolok otthon, hogy az nem jó, mintha 3 süket fülpárnak mondanám. Olajat , fujj. Szóval nagy ritkán, de én is eszek belőle, ha mást nem találok, és nincs kedvem csinálni kaját. (1 hónapba max 2szer).
Mekibe, és gyorskajáldákba nem járok. Diót és egyéb allergiát kiváltó magokat sem eszek.
És sovány vagyok, alkatilag is, meg azért is, mert nem nagyon vagyok kajás.
:(((
Nem tudom mi legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!