Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mik a vakbélgyulladás tünetei?

Mik a vakbélgyulladás tünetei?

Figyelt kérdés

Tudom hogy fáj ott jobb oldalt, de más tünete van?

Csak, hogy fáj?

Valaki, akit már műtöttek ez okból tudna tapasztalatot mondani?

2011. dec. 4. 17:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

gondolom megtaláltad azt a részt a linken, de azért azt a részt idézem onnan:

"– Minden appendicitis esetében szükség van műtétre?

– A krónikus vakbél esetén nincs szükség az eltávolítására. Ez azt jelenti, hogy a görcsök gyakran jelentkeznek ugyan a páciensnél, de ezek maguktól elmúlnak, nem következik be gyulladás, netán perforálódás. Amennyiben a visszatérő fájdalom a beteget gátolja a mindennapi munkában vagy zavarja a normális életvitelben, úgy alapos kivizsgálást követően eltávolítják azt."

2011. dec. 10. 20:54
 12/15 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok...

Nem akarlak megijeszteni, de jobban tennéd, ha megnézetnéd magad egy orvossal, ha a fájdalom megint jelentkezik. Fennáll ugyanis a veszélye, hogy átterjed a méhedre, aminek súlyos következményei lehetnek (meddőség).

A műtéttől meg ne félj, egyáltalán nem vészes. Sőt, ma már általában ún. laparoszkópiás módszert alkalmaznak a legtöbb helyen, vagyis nem lesz egy hatalmas vágás a hasadon, hanem három pici vágást ejtenek rajtad, abból egy a köldöködön, tehát nem is látszik. A másik kettő pedig egy kb. 1 cm-es pici lyuk, amit 1-2 öltéssel illesztenek össze. Nekem még a régi módszerrel csinálták, de az is csak egy pár cm-es heg, és alig látszik. Néhány nap a kórházban, utána 1-2 hónapig nem emelhetsz semmi nehezet, illetve nem sportolhatsz, cserébe egy életre elfelejtheted a fájdalmat, és nem kell félned, hogy később emiatt nem lehet gyereked.

A műtéttől ne félj, amíg nem perforál, (szinte) biztos a gyógyulás! :)

2011. dec. 11. 11:48
 13/15 A kérdező kommentje:

huuh, köszi a biztatást!

mennyi esélye van, hogy perforál?

és mennyi annak, hogy súlyosabb következményei legyenek?

mit mondott az orvos?

és a krónikus vakbélgyulladásnál, mikor csak 1-3 napig fáj, akkor csak annyi időre van begyulladva, aztán elmúlik? hogy van ez?

2011. dec. 12. 14:54
 14/15 A kérdező kommentje:
azóta nem jött elő a vakbélfájdalom. -.-
2012. jan. 15. 16:32
 15/15 anonim ***** válasza:
Hogy vagy azóta?
2016. szept. 17. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!