Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mik a vakbélgyulladás tünetei?

Mik a vakbélgyulladás tünetei?

Figyelt kérdés

Tudom hogy fáj ott jobb oldalt, de más tünete van?

Csak, hogy fáj?

Valaki, akit már műtöttek ez okból tudna tapasztalatot mondani?

2011. dec. 4. 17:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Görcsös alhasi fájdalom, hányinger, hányás, láz.
2011. dec. 4. 19:04
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Az előző választ megcáfolnám: nekem csak egy egészen kicsit szúrt, mégis megműtöttek. Igaz, az enyém krónikusan volt begyulladva - néhány hetente fájt egy napot, aztán elmúlt. Egyéb tünetem soha nem volt.

Egyébként a fájdalom általában köldöknél jelentkezik, majd néhány órán belül levándorol az alhas jobb oldalára. A terület nyomásérzékennyé válik, valamint az első válaszoló által felsorolt tünetek megjelennek (nem feltétlenül). A végén már járni is alig tud az ember, úgyhogy nyugi, észreveszed, ha a féregnyúlványod begyullad.

2011. dec. 4. 20:36
 3/15 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Igen, amire én gondoltam, az az akut vakbélgyulladás.

2011. dec. 4. 20:38
 4/15 A kérdező kommentje:

és a krónikus vakbélgyulladás magától is elmúlik, ha kezelve van?

mert nekem is 2-3 havonta 1-2 naponként szokott ott fájni, azért is tettem fel a kérdést...

2011. dec. 4. 20:58
 5/15 A kérdező kommentje:
1-2 napot
2011. dec. 4. 20:58
 6/15 anonim ***** válasza:
Műteni kell.
2011. dec. 4. 21:38
 7/15 A kérdező kommentje:
de már kb 2-3 éve ez van, ha vakbél lenne, akkor biztos már rég sokkal rosszabbul lettem volna...
2011. dec. 5. 15:15
 8/15 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Bocsi, elfelejtettem visszanézni ide.

Én kb. 4 évet vártam, mire megmutattam magam egy orvosnak. Tudtam, hogy nem komoly a helyzet, hiszen nem fájt nagyon. Először csak félévente jelentkezett a fájdalom, aztán egyre sűrűbben, akár havonta többször is. Félve attól, hogy az érettségi időszakot kórházban fogom tölteni, elhatároztam, hogy a következő alkalommal már megműttetem magam. Így is történt, idén tavasszal átestem a műtéten.

Attól tehát, hogy nem őrjöngsz a fájdalomtól, a gyulladás még jelen van. A te döntésed, hogy szenvedsz e tovább, vagy kiveteted, és soha többé nem lesz rá gondod.

Mindenekelőtt ne felejtsük el, hogy ha nő vagy, egy egyszerű felfázás is okozhat hasonló tüneteket.

2011. dec. 10. 17:49
 9/15 A kérdező kommentje:

és ha nem műttetem meg magam, akkor annak lehetnek súlyos következményei?

mert én már egy oltástól, vérvételtől is nagyon félek...://

igen, lány vagyok, velem egy egyébként pont ugyanez a helyzet, mint amit te is leírtál! :(

ugyanazok a tünetek, nekem is már kb. 3-4 éve fennáll ez a 1-3 havonkénti 1-2 napos fájdalom. :/

meg azt sem akarom, hogy ott legyen egy nagy hegem, 13 éves vagyok!!! :(

most nagyon félek!!!!!! :/

2011. dec. 10. 20:35
 10/15 A kérdező kommentje:

most utánaolvastam pár honlapon, és több helyen is írták, hogy a krónikus vakbélgyulladásnál nem kötelező a műtét...

pl.: itt egy honlap, itt is írja, hogy csak max. akkor kell műteni, ha az illetőt zavarja a fájdalom:

[link]

2011. dec. 10. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!