Mik a vakbélgyulladás tünetei?
Tudom hogy fáj ott jobb oldalt, de más tünete van?
Csak, hogy fáj?
Valaki, akit már műtöttek ez okból tudna tapasztalatot mondani?
Az előző választ megcáfolnám: nekem csak egy egészen kicsit szúrt, mégis megműtöttek. Igaz, az enyém krónikusan volt begyulladva - néhány hetente fájt egy napot, aztán elmúlt. Egyéb tünetem soha nem volt.
Egyébként a fájdalom általában köldöknél jelentkezik, majd néhány órán belül levándorol az alhas jobb oldalára. A terület nyomásérzékennyé válik, valamint az első válaszoló által felsorolt tünetek megjelennek (nem feltétlenül). A végén már járni is alig tud az ember, úgyhogy nyugi, észreveszed, ha a féregnyúlványod begyullad.
Első vagyok
Igen, amire én gondoltam, az az akut vakbélgyulladás.
és a krónikus vakbélgyulladás magától is elmúlik, ha kezelve van?
mert nekem is 2-3 havonta 1-2 naponként szokott ott fájni, azért is tettem fel a kérdést...
2. vagyok
Bocsi, elfelejtettem visszanézni ide.
Én kb. 4 évet vártam, mire megmutattam magam egy orvosnak. Tudtam, hogy nem komoly a helyzet, hiszen nem fájt nagyon. Először csak félévente jelentkezett a fájdalom, aztán egyre sűrűbben, akár havonta többször is. Félve attól, hogy az érettségi időszakot kórházban fogom tölteni, elhatároztam, hogy a következő alkalommal már megműttetem magam. Így is történt, idén tavasszal átestem a műtéten.
Attól tehát, hogy nem őrjöngsz a fájdalomtól, a gyulladás még jelen van. A te döntésed, hogy szenvedsz e tovább, vagy kiveteted, és soha többé nem lesz rá gondod.
Mindenekelőtt ne felejtsük el, hogy ha nő vagy, egy egyszerű felfázás is okozhat hasonló tüneteket.
és ha nem műttetem meg magam, akkor annak lehetnek súlyos következményei?
mert én már egy oltástól, vérvételtől is nagyon félek...://
igen, lány vagyok, velem egy egyébként pont ugyanez a helyzet, mint amit te is leírtál! :(
ugyanazok a tünetek, nekem is már kb. 3-4 éve fennáll ez a 1-3 havonkénti 1-2 napos fájdalom. :/
meg azt sem akarom, hogy ott legyen egy nagy hegem, 13 éves vagyok!!! :(
most nagyon félek!!!!!! :/
most utánaolvastam pár honlapon, és több helyen is írták, hogy a krónikus vakbélgyulladásnál nem kötelező a műtét...
pl.: itt egy honlap, itt is írja, hogy csak max. akkor kell műteni, ha az illetőt zavarja a fájdalom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!