Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csomók vannak a hátamon...

Csomók vannak a hátamon deréktájon, mitől lehet?

Figyelt kérdés
Kb. 1 hónapja tapintottam ki néhány kisebb csomót a gerinc mellett, lent a derekamnál. Voltam masszőrnél, ő azt mondta, a rossz tartás és rossz mozdulatok miatt van, az ín vagy az izom összeugrott. Tapasztalt már valaki hasonlót? Tényleg ez lehet az oka?
2011. nov. 26. 14:55
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nem mindegyik mozdítható, csak egy. A többi dudor "kötöttebb". Valószínű a megerőltetéstől jöttek ki, októberben vettem észre. Most elővettem a Bioptron lámpát, hátha segít... Változatlanul köszönöm, hogy reagálsz a kínjaimra! :)
2012. jan. 30. 14:03
 12/14 anonim ***** válasza:

...naná,hogy segítek neked....figyelj,ezek általában rossz tartástól,intenzívebb előre hajlott,vagy igénybe vett deréktól szoktak megjelenni,akár zsírcsomók akár izomcsomók és göbök.

A baj ott kezdődik amikor elkezd fájni,és kisugárzik a fenékbe,lábba stb-stb..ezek általában nem tűnnek el maguktól,sőt még inkább nőnek....ha nem zavar akkor nincs vele gond,de ha igen akkor kikel vágatni,általában megszűnik a derékfájás.

2012. jan. 30. 16:44
 13/14 anonim ***** válasza:

Izomcsomót kivágatni? normális vagy utolsó? Masszázs,gyógytorna, elektromos és hidroterápiás kezelések. Nem lehet csak úgy kivágni az ember izomzatából egy darabot.

A zsírcsomó meg nem zavar semmit,(extrém méretektől eltekitnve) csak esztétikailag lehet problémás . Mivel a ksz. rétegben helyezkedik el,semmilyen ideget nem nyom,és nem szokták megbolygatni.

A masszőr megmondta kérdező,ha ő azt mondta izomcsomó akkor az is. Ha valami súlyosabbra gyanakodott volna,akkor azt érzi ,egy izomcsomót nem nehéz felismerni.

Járnod kéne a fent emlitett kezelésekre,és akkor helyrejönne. Egyébként ha rossz a tartásod ,a fekhelyed,nem mozogsz eleget idővel szeretnek visszatérni és fájdalmakat okozni.

A sérv meg nem izomcsomó,csak félreértések elkerülése végett egy izomrost nem tud "kisérvesedni"

2012. jan. 30. 19:37
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen neked is, kedves utolsó.

Sokat olvastam a napokban utána, mi lehet mégis ez: nem vagyok orvos, de szerintem az egyetlen, elmozdítható csomó az zsírcsomó (Copeman hernia) és ezt bizony csak sebészeti úton lehet eltávolítani - ha már fájdalmat okoz.

A többi viszont tuti, csak izomcsomó, amit majd mozgással és masszírozással igyekszem kiiktatni a szervezetemből.

Az viszont biztos, hogy megerőltettem és a tartásom sem volt mostanában teljesen normális, na meg az intenzív mozgás hiánya...

2012. jan. 30. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!