Csomók vannak a hátamon deréktájon, mitől lehet?
...naná,hogy segítek neked....figyelj,ezek általában rossz tartástól,intenzívebb előre hajlott,vagy igénybe vett deréktól szoktak megjelenni,akár zsírcsomók akár izomcsomók és göbök.
A baj ott kezdődik amikor elkezd fájni,és kisugárzik a fenékbe,lábba stb-stb..ezek általában nem tűnnek el maguktól,sőt még inkább nőnek....ha nem zavar akkor nincs vele gond,de ha igen akkor kikel vágatni,általában megszűnik a derékfájás.
Izomcsomót kivágatni? normális vagy utolsó? Masszázs,gyógytorna, elektromos és hidroterápiás kezelések. Nem lehet csak úgy kivágni az ember izomzatából egy darabot.
A zsírcsomó meg nem zavar semmit,(extrém méretektől eltekitnve) csak esztétikailag lehet problémás . Mivel a ksz. rétegben helyezkedik el,semmilyen ideget nem nyom,és nem szokták megbolygatni.
A masszőr megmondta kérdező,ha ő azt mondta izomcsomó akkor az is. Ha valami súlyosabbra gyanakodott volna,akkor azt érzi ,egy izomcsomót nem nehéz felismerni.
Járnod kéne a fent emlitett kezelésekre,és akkor helyrejönne. Egyébként ha rossz a tartásod ,a fekhelyed,nem mozogsz eleget idővel szeretnek visszatérni és fájdalmakat okozni.
A sérv meg nem izomcsomó,csak félreértések elkerülése végett egy izomrost nem tud "kisérvesedni"
Köszönöm szépen neked is, kedves utolsó.
Sokat olvastam a napokban utána, mi lehet mégis ez: nem vagyok orvos, de szerintem az egyetlen, elmozdítható csomó az zsírcsomó (Copeman hernia) és ezt bizony csak sebészeti úton lehet eltávolítani - ha már fájdalmat okoz.
A többi viszont tuti, csak izomcsomó, amit majd mozgással és masszírozással igyekszem kiiktatni a szervezetemből.
Az viszont biztos, hogy megerőltettem és a tartásom sem volt mostanában teljesen normális, na meg az intenzív mozgás hiánya...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!