Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csomók vannak a hátamon...

Csomók vannak a hátamon deréktájon, mitől lehet?

Figyelt kérdés
Kb. 1 hónapja tapintottam ki néhány kisebb csomót a gerinc mellett, lent a derekamnál. Voltam masszőrnél, ő azt mondta, a rossz tartás és rossz mozdulatok miatt van, az ín vagy az izom összeugrott. Tapasztalt már valaki hasonlót? Tényleg ez lehet az oka?
2011. nov. 26. 14:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Persze,szinte minden embe rizomzatában vannak csomók.

Egy alkalom nem igazén elég

2011. nov. 26. 15:00
 2/14 anonim ***** válasza:
Igen. Tornázz sokat!
2011. nov. 26. 15:10
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

Akkor ezek a csomók nem csak a hát felső részén (lapocka körül) jellemzőek, hanem deréktájon is lehetnek? Hát, az igazat megvallva nem igazán mozgok...

2011. nov. 26. 15:19
 4/14 anonim ***** válasza:

Ja,nekem is van!

[link]

Rossz tartás miatt!

Makacsabb esetekben kivágják!

2012. jan. 24. 21:47
 5/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló, köszönöm a diagnózist, ez az!

Ezt csak sebészeti úton tudják vajon eltávolítani? Kerestem a neten, sehol nem írnak a gyógymódról.

2012. jan. 25. 14:24
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha már nagyon kitüremkedik és fáj tőle a dereka,lába....akkor ezt ki szokták vágni,de gondolom,injekciós terápia is van rá....

Itt van egy pár kérdés-válasz!!!!

[link]

[link]

De találtam egy ilyet is,kimásolom neked!!!

Kérdező:

Tisztelt Doktor Úr!

Kérdésem az lenne,hogy találtam egy csomót a derekamon és szeretném tudni,hogy ez mégis mi lehet!?

Doki:Ez lehet zsírmirigy, de lehet izomcsomó is. Ha nincs derékfájás akkor első hely a sebésztei rendeló. Ha van derékfájása, vagy volt akkor ortopédus kivizsgálás indokolt.

2012. jan. 25. 17:53
 7/14 anonim ***** válasza:

Neked pontosan mekkora?

Kemény tömött,és érzékeny?

Elmozdítható,vagy nem?

2012. jan. 25. 17:58
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az összes többi infot, hát, az az egy szerencsém, hogy nem fáj. Csak a bal oldalon találtam, ott van egy mogyorónyi, ami totál kitapintható és elmozdítható. Aztán van még pár, ami nem ilyen "konkrét", talán mélyebben vannak és szabálytalanabbak is. Egyik sem fáj. Viszont mikor el akartam masszírozni (mert azt hittem az elején, hogy izomcsomó), másnap fájt. Nem hiszem, hogy elmegyek a dokihoz...
2012. jan. 26. 14:54
 9/14 A kérdező kommentje:

Ahogy telik-múlik az idő, bizony elkezdett fájni a derekam és több csomót is ki tudok már tapintani. :(

Ha nem múlik, elmegyek dokihoz..

2012. jan. 29. 15:06
 10/14 anonim ***** válasza:

azt nem vetted észre,hogy munka végzés vagy sok ülés után,bekeményedik kisérvesedik?

Mert lehet,hogy izom csomó izomgöb,bár azt nem lehetne elmozdítani,mert azon a kéz átugrik!

De mindegyik mozdítható?

2012. jan. 29. 23:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!