Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az a kullancs ami a kutyába...

Az a kullancs ami a kutyába belemegy, az belemegy az emberbe is? Vagy az egy másik fajta?

Figyelt kérdés
Kertes házban lakunk és van egy Yorkim.Pár hete találtunk benne kullancsot és rohantunk vele a dokihoz. Szerencsére nem volt fertőzött semmi baja sem lett de kapott cseppeket a tarkójára. Azóta szinte 3 naponta van benne kullancs és mindig a párom szedi ki belőle. Visszamentünk a dokihoz hogy adjon valami mást mert ez a szer nem használ de azt mondta hogy a kullancs így is bele megy de nem kapja el a fertőzéseket. Ez tényleg így van??? A másik amit tudni szeretnék az az hogy ha ennyi kullancs van a kertünkbe akkor azok ránk is veszélyesek? Előre is köszönöm a válaszokat :-))
2009. máj. 9. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Azok a kullancsok amik az állatokban vannak nem mennek át emberre!
2009. máj. 9. 18:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válszt:-))) Már kezdtem parázni hogy ha a kutya tele van velük akkor belénk is mászhat egy csomó!
2009. máj. 9. 19:06
 3/6 anonim válasza:
100%
Igen BELEMEGY, persze amit a kutyából kiszedsz az már nem DD. Több kullancs faj él Magyarországon és a legtöbb ugyanúgy belemegy emberbe és kutyába és más melegvérű állatokba is. A kutyusban pedig azért van több kullancs mert ő többet szaladgál a fűben a bokrok alatt stb. mint te, ha követnéd őt mindenhová biztosan te is összeszednél párat.
2009. máj. 9. 19:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudtam, hogy ami a kutyába megy az belém is. Ha nem így van akkor mégis miért kell a kutyára is meg magamra is vigyázni ha olyan helyre megyünk? Ha tényleg nemm megy belénk, akkor ezek szerint ahol a kutyát megtalálják ott megtalálnak minket is a "sajátjaink". Bár én nem hiszem, hogy belénk nem magy a kutyáé. És vegyél neki Frontline-t, vagy Kiltix-et vagy valami ilyesmi spot on készítményt vagy nyakörvet, mert meg lehet akadályozni, hogy belemenjen!
2009. máj. 9. 19:19
 5/6 anonim válasza:
100%
A második vagyok nem szeretek gépelni ezért itt egy link, [link] ha van egy kis időtök és érdekel a téma itt mindent megtudhatok.
2009. máj. 9. 19:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válszokat:-))
2009. máj. 9. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!