Szerintetek ki vihetem futattni, vagy nagy az esélye, hogy belemegy 1-2 kullancs?
Vidd, de ne ebbe a hőségbe hanem estefele.
Mozgatni kell, nem lehet egyfolytában a kullancsoktól rettegni.
Te most komolyan inkább nem engeded szabadon futni a kutyádat mert félted??
Vegyél ilyet még azt szevasz:
Komolyan egy-két ember már nem is kutyaként kezeli a kutyáját.......
Nagyon valószínű, de ettől nem kell rettegned. Minden betegség okozójának szüksége van némi időre, hogy bele tudjon kerülni a kutyába, ezért ha a séta végeztével, otthon kiszeded, akkor gyakorlatilag nulla az esélye a fertőződésnek. Egyedül neked jelent igazából macerát, mert át kell fésülni a kutyát - van két pici kullancs is, amely jól meg tud bújni, azokat sokszor csak tapogatással tudom megtalálni.
Pont magas füvű mezőn szoktunk sok kullancsot találni, de időszakos, van, hogy egyetlen egy sincs két óra ilyen területen tartózkodás után sem egyikünkben sem.
Spot on kombinálása nyakörvvel csökkenti a kullancsok kutyába fészkelődését, de az alapos átnézés mindig kötelező nap, mint nap.
Ha ezeket betartod, akkor nem lesz gond.
Az én kutyáim nem tudnak meglenni anélkül, hogy ne rohangáljanak minden nap a határban, kell a szimpla séta és a velem közös foglalkozások mellett is, pedig nem olyan aktív féle kutyák elvileg, tehát fontosnak tartom, hogy a kutyádnak megadd ezt a lehetőséget, csak egyet tudok érteni első válaszolóval.
futtatni csak 25 fok alatt !
reggel vagy este !
vizet vigyél magaddal.
a kullancsok ellen, pedig egy rendes nyakörv ( kiltix, vagy a többi ) vagy esetleg egy jobb spot -on megoldást jelent.
a kullancs mindenhol belemegy !!
nem csak erdőn-mezőn, hanem simán a városban !!
és ha belemegy, majd kiveszed belőle !!
este, vagy reggel árnézed ,és egy mozdulattal kiveszed a bőréből, ilyen egyszerű!
nem a kullancs a baj, hanem a tévhitek a kullancsokkal szemben !!
ma 18:19
Mi van akkor, ha este, éjjel is pl 26 fok van? Akkor nem mehet a kutya mozogni? Kánikulában nyilván nem hajtja szét az ember a kutyáját. A kutyában pedig talán van annyi életösztön, hogyha elfárad, melege van, nem rohangál.
amikor elviszed a kutyádat, futni viszel magaddal egy fát ???és a kutya dönti el mikor akar lefeküdni ??
persze egy kisebb kutyának elég 1-2-3 km laza futás, és már fáradt, de sok kutyának ennél sokkal több mozgás kell !!
és a kutya néha túlhajtja magát!
ezért , jobb reggelente futtatni amikor még hűvösebb van ( a hét végére 30 fok feletti hőmérsékletet mondanak ).
és a nap további részében a kutya csak fekszik-pihen!
sok kutyának heti 40-50 km a mozgásigénye , és futás után egész nap nyugodt !
napközben inkább séta és úsztatás, mert akkor a meleg kevésbé visel meg embert, állatot !
szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!