Ha légmentesen lezárom a szobámat és lefekszem aludni reggelre nem ébredek fel?
Figyelt kérdés
vagy ha x oxigén szint nincs meg akkor arra felébredek?
(elméleti kérdés csak elméletbe érdekel még mielőtt bárki bármivel cseszegetne) lehet nem ide kellett volna írni de talán itt tudják rá a választ
2011. nov. 9. 15:56
1/12 anonim válasza:
Elméletben-szerintem- felébrednél, mikor annyira vészesen lecsökken az oxigénszint, és a fulladás veszélye állna fent.
2/12 anonim válasza:
Én felébredek oxigénhiányra.Volt,h elromlott a gázfűtés,hősit nyomtam be,arra keltem fel,hogy nem kapok levegőt,volt vagy 50 fok a szobámba.
3/12 anonim válasza:
Előző nem az oxigénhiányra ébredt fel, hanem a melegre.
Nem ébredsz fel.
4/12 anonim válasza:
A lezárt szoba példát felejtsük el, túl nagy a légtér.
Szerintem nem ébrednél fel, mert halál előtt kómába esnél.
5/12 anonim válasza:
Szerintem felébrednél rá, hogy fuldokolsz, de elég sokáig kéne ahhoz aludnod, hogy egy szoba oxigénszintje, egy emberrel benne ilyen vészesen lecsökkenjen :)
6/12 anonim válasza:
Még az előbbi válaszomhoz: A fuldoklásra (oxigén hiányra) abban az esetben ébrednél fel, ha légüres tér jönne létre, azonban szűk helyen ha az oxigén elfogy, ott van helyette a kilégzett széndioxid, és ez okozná a kómát, mert fokozatosan történik a folyamat.
7/12 anonim válasza:
én egyszer egy kisebb csukott szobában aludtam,és éjjel arra keltem,hogy rosszul vagyok,nem tudtam mi bajom van,csak éreztem,hogy vmi nem stimmel.kimentem a wc-be és kis híján elájultam,annyi erőm volt csak,hogy ki tudtam nyitni az ablakot és így pár perc múlva már jobban voltam.
Szóval elméletben felébredsz,de nem vagyok benne biztos,hogy mindenképp így történne.
8/12 MarySue válasza:
Szerintem nem ébrednél fel. "Jó példa" a témába vágóan: akik szén-monoxid mérgezésben halnak meg. Legtöbb esetben az történt, hogy bedöglött a kazán, vagy más gázüzemű eszköz, éjjel előntötte a lakást, és az emberek álmukban fulladtak meg. Én ebből kiindulva úgy gondolom, kicsi az esélye, hogy felébrednél.
9/12 anonim válasza:
De ott a szénmonoxid mérgező gáz,tudtommal...
10/12 anonim válasza:
Az emberi légzést elsősorban nem az O2, hanem a CO2 szint szabályozza. Ha a vér CO2 szintje túl magassá válna autómatikusan felébrednél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!