A 11 éves fiam nem mer egyedül aludni. Velünk alszik egy külön ágyon a hálószobánkban. Van valakinek tapasztalata erről? Mitől lehet ez? Meddig tarthat még?
Az elég gáz, ha nem változott. Szerintem mondd meg neki, hogy próbáljon meg egyedül aludni, de úgy, hogy mondjuk ég a villany, esetleg megy a TV. Elalszik a TV-n.
Egyébként egy kicsit én is félek a sötétben, de a szobámban nem. Közben ott meg egyedül vagyok. De este, amikor már sötét van az egész házban, csak az én szobámban van világos, akkor szinte szaladok az előszobában. Nem tudom, hogy miért, de talán a sok szellemes horrorfilmtől meg egy-két idióta UFO-s horrorfilmtől. De ez van. A gyerekek azt hiszik, hogy az ágyuk végénél, esetleg az ágyuk alatt van egy szörny. De rosszul hiszik, mert szörny csak a szekrényben van. Az meg nem bánt, csak a munka miatt sikíttatja meg a gyereket. Mondd meg neki, hogy nézze meg a Szörny Rt.-t, és rájön, hogy mi van. De azt is megpróbálhatod, amit Scofield mondott a Szökésben a szekrényben élő szörnyről. Ott nincs is szörny, mert ott csak az ő félelme van, szóval nyissa ki az ajtót, és az a nem is létező szörny eltűnik. Illetve nem a szörny tűnik el, hanem a félelem tűnik el. Szembe kell néznie a félelmével, és kész.
Bár ez nem könnyű, és osztom itt az észt, hogy szembe kell nézni vele, közben meg sötétben egy kicsit félek az előszobában. Egyébként lassan 25 leszek, de ez van. Attól egyébként nem kell félnie, hogy egyedül aludjon. Sőt, az jobb is. Legalább nem a szemed láttára, esetleg a füled hallatára, hanem magányosan a szobájában végez önkielégítést nem is olyan sokára. Hát nem?
Én 14 évig aludtam egy szobában a szüleimmel..
Mindig rémálmok gyötörtek, mindig féltem a sötétben, még talán most is, pedig már sok sok év eltelt.
Szerettem a szüleim közelségét, mert biztonságban érzem magam.
Tegyél a szobájába tvt, én is azzal tudok elaludni csak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!