Mennyire súlyos ha megrázott a tv?
uuuhh. köszi:) hát a képernyője rázott meg:)
Kigyulladt a terítő??azta...:-) durva...Akkor én még jobban jártam.Köszi a választ:-)
Ez az áramütés kb. ugyanolyan, mint amit egy nejlonruha levételekor tapasztalhatsz. Kellemetlen tud lenni, de semmi hatása nem lehet az emberi szervezetre. Bár, ha pacemakered van, azt szerintem megbolondíthatja. Ezt nem tudom. Viszont engem szinte naponta ér ilyen ütés (a munkahelyemen sűrűn kell TV-ket cipelni ide-oda, és előtte éppen be volt kapcsolva), ilyenkor fel vagyok rá készülve, de mindig káromkodok egyet. (A képernyő a hasamnak szorul(itt az egyik pólus), az alján meg, ha kezemmel elérek egy csavart (a másik pólus), már csattan is a szikra.)Ez a feszültség több tízezer Volt is lehet, de ez ne rémisszen meg, ugyanez a feszültség van a nejlonruhás dolognál is. És olyan kevés töltést képes tárolni a "TV képernyő-kondenzátor", hogy ez egy pillanat alatt kisül rajtad; mire az izmokat összerántaná, már el is fogyott az energiája. Mindazonáltal szikrát képes kelteni, ezért vigyázzunk robbanásveszélyes helyeken a feltöltődő anyagokkal (benzintöltés műanyag kannába, silókban porrobbanás a magok egymáshoz súrlódása miatt).
A terítő meggyulladása azért meglepett.
Na, egy szó mint száz,semmi bajod nem lesz. Akkor teszed jól, ha rá se bagózol, és nem azzal töltöd az idődet, hogy ezt olvasod, magadat stresszeled, hanem csinálod a dolgodat, máskor pedig jóval előtte kapcsold ki, mielőtt törölgeted!
Elektronikai műszerész vagyok, egy évig villamosgépszerelőnek tanultam, az elektrosztatikus feltöltődések pedig a vesszőparipám.
hu:-) elolvastam a hosszút is:) zsir....na akkor már nem patkolok el.nem akarok 20évesen elmurdelni..még gyereket se szültem:)köszi a válaszokat..
ja és aki azt kérdezte, hogy meghaltam-e? annak a válasz: AZT HISZEM NEM:)
azért köszi mkinek..még lehet hasznát veszem a monológjaitoknak 3 hét múlva a környezeti fizika vizsgámon:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!