Nem bírom már, valaki segítsen. (? )
Figyelt kérdés
Történt egy nagyon durva dolog az életemben, amiért én vagyok a hibás és hihetetlen, hogy megtettem már nagyon bánom tényleg. Itthon most mindenki megvetően néz rám és a családban is. A torkomban gombóc van, a gyomrom fáj folyamatosan hányingerem van, és már a halálon is gondolkoztam:S Nem akarok így élni. Segítsetek, van valami olyan házi nyugtató dolog amit meg tudnék csinálni, hogy könnyebb legyen? Kérlek segítsetek:(2011. szept. 17. 10:40
1/4 anonim válasza:
Ezt nem nyugtatóval kell (és nem is lehet) megoldani. Ülj le egy csendes sarokba, és nézz szembe magaddal. Egyikünk sem tökéletes, mindannyian hibázunk. Aki hibátlan, az nem a Földön él... A legtöbb vallás szerint az emberi élet célja a tökéletesedés, amihez szükségképpen hibákon keresztül visz az út. A rossz döntések az élet elkerülhetetlen részei, a jobbá válás felé visznek, de csak akkor, ha nem a feldolgozatlan bűntudatba torkollanak, hanem a tanulságok levonásába, a bölcsebbé válásba és a megbocsátásba - saját magadnak... Elcseszni csak ideiglenesen lehet dolgokat. Tedd jóvá amit lehet, vond le a tanulságokat, aztán bocsásd meg magadnak a dolgot (hiszen hibázni elkerülhetetlen dolog). Ha a többiek ferdén néznek rád, akkor nekik is problémáik vannak még a megbocsátással és a rossz döntések helyes feldolgozásával, de ez az ő prolémájuk. Elsősorban saját magaddal rendezd le a kérdést - ha ez sikerül, nem fog zavarni mások véleménye sem.
2/4 A kérdező kommentje:
Sajnos, ezt nem lehet jóvá tenni. A mamám örökségéből egy fülbevalót beadtam a zálogházba, és már nem lehet kiváltani. Annyira megbántam. És most kell nemsokára beszélnem az egyik rokonunkkal, aki megörökölte.. Azt sem tudom mit mondjak neki. Erre nem lehet kifogásokat keresni. A társaságra sem foghatom, mert csak azt lehet belevinni a rosszba, aki hagyja magát. Nagyon rosszul vagyok.
2011. szept. 17. 10:57
3/4 anonim válasza:
Egy fülbevaló akármennyire is családi ereklye, nem lehet értékesebb, mint egy ember. Hibáztál, rájöttél hogy rossz döntés volt, tanultál belőle. Többé nyilvánvalóan nem fogsz hasonlót csinálni. Ennek itt kell véget érnie. Ha a bűntudattal megkeseríted a további életedet, vagyis értékes időt herdálsz az önmardosásra a véges földi pályafutásodból, az legalább akkora hiba lenne, mint a fülbevalót beadni a zálogházba. A rokonnak pedig az őszinte igazat kell mondani, felvállalva a rossz döntésed következményeit. Készülj fel arra, hogy haragudni fog, esetleg követelőzni is, de idővel megbékél. Térítsd meg neki a kárát, amennyire tudod, a szándékod a lényeg. Azt viszont nem szabad hagyni, hogy megmérgezze a lelki békédet az eset. Hibáztál, felismerted, tanultál belőle, és amennyire erődből telik, igyekszel helyrehozni. Ez egy normális, ember tanulási folyamat, ettől nem vagy "romlott". Fel a fejjel!
4/4 A kérdező kommentje:
Képtelen vagyok a szemébe nézni:( Így is annyira rosszul érzem magam, még ha elkezd olyan dolgokat mondani, hogy szégyenli, hogy a rokona vagyok meg egyéb csúnya szókat félek, hogy valami butaságot csinálok magammal. De köszönöm szépen a választ!
2011. szept. 17. 11:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!