A módszerem bevált? (A kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Néhány éve volt néhány szemölcs a kezemen, az ujjaimon. A patikában vény nélkül kapható szemölcs lefagyasztóval lefagyasztottam őket szép sorjában, de egyetlenegy megmaradt, a fagyasztókészülék már kifogyott.
Az egy megmaradt szemölcsre rátettem egy pici fokhagymadarabkát úgy, hogy előzetesen picit bevagdostam, hogy folyjon a leve (hatásosságának fokozása céljából), s rákötöztem a szemölcsre. A szemölcs két nap két éjjel fokhagyma hatása alatt megnagyobbodott, a fokhagyma miatt picit lüktetett. Közben cserélgettem a fokhagymás kötést rajta:-) A megnagyobbodott szemölcs 1 nap múltán elfeketedett és körülötte, ill. rajta keresztül nincs érzés az ujjam azon részén.
Most ez azt jelenti, hogy a fokhagyma vírusölő hatása érvényesült és a szemölcs elhalt?
Rákerestem a google-ban, hogy jó volt-e az elgondolásom és ennek megfelelően a "tettem" a szemölccsel: igen.
Ezt találtam:
"Tegyünk frissen zúzott fokhagymát közvetlenül a szemölcsre, és kötözzük be. A szemölcs hólyagosodni kezd, és egy hét leforgása alatt leesik. Cseréljük mindennap a kötést és a fokhagymát, ügyelve, hogy ez utóbbi ne érintkezzen a környező egészséges bőrrel (esetleg kenjük be petróleumzselével ezt a területet.) Gyógynövényszakértők azt is javasolják, hogy nyers fokhagyma fogyasztásával vagy naponta 3 fokhagymakapszula szedésével segítsük az immunrendszert a vírus legyőzésében. "
Akkor a kérdésem már nem aktuális.
11:07: ezt én nem hallottam:-)
Egy ismerősöm mesélte, a néphit szerint már megszáradt döglött békával dörzsölni kell a szemölcsöt, amitől a szemölcs elpusztul.
Hát ez utóbbit nem próbálnám ki semmi pénzért :-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!