Ha a kutyámból átment a bolha a hajamba, lehet valami bajom?
Figyelt kérdés
Nem biztos, hogy átkerült belém, onnan gondolom, hogy tegnap volt egy bolha a kezemen és azóta álandóan a fejemet vakarom. Lehetséges, hogy tényleg van rajtam? Vagy a bolha emberen nem marad meg? Ha mégis, akkor okozhat valamilyen betegséget? És meddig lesz rajtam?2009. ápr. 21. 09:33
1/5 anonim válasza:
Csak annyi, hogy a kutyabolha megfertőzheti az embert, az emberbolha pedig a kutyát.A kutyát alaposan fürdesd meg és nagyon alaposan öblítsd ki, mert a víztől elbódult bolhák újra lábra kaphatnak.Van többféle kutyabolha irtó. A hajadat szintén nézesd át és alaposan mossad meg!
3/5 anonim válasza:
Szerintem csak pszichésen vakarózol. Ha nem látod a bolhát, akkor is viszket vajon? A bolha alapvetően nem a mi élősködőnk, de előfordulhat hogy megcsíp, de semmiképpen nem telepszik beléd, továbbugrik pl. egy kutyába. Nagyon fontos, hogy kezeld a kutyádat valamilyen bolhairtó szerrel, spot on: állatpatikában lehet kapni kb. 2-3 ezer forint, 3 hónapra nyújt védelmet. A bolha a kutyádra nézve veszélyes, betegségeket terjeszt, pl. bizonyos férgek, ami viszont már rád nézve is veszélyes lehet.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válszokat! Lehet, hogy az utolsó válaszolónak igaza van, hogy ez csak pszichés dolog. Azóta már mostam hajat és már sokkal jobban érzem magam.
2009. ápr. 22. 09:54
5/5 anonim válasza:
Nem költözik beléd, lehet megcsípett de az már odébb is állt.
Nekem sokszor volt bolhacsípésem, elhagyatott kutyusokkal dolgoztam. Bélféreg, az a durva dolog, meg a rüh.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!