Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyámból a bolha rá mehet...

A kutyámból a bolha rá mehet az emberre is?

Figyelt kérdés

Találtam a fiamon 4 csípést,láttam is bolhát(azt nem rajta).

De egyik kutyámba sincsen bolha.Jó alaposan átnéztem őket.És nincs semmi.

A szomszédba vannak macskák és a kislány az anyjával színte minden nap nálunk vannak.Elképzelhető,hogy ők hozták át őket a macskákból??

2010. ápr. 9. 22:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Természetesen.
2010. ápr. 9. 22:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom bele mehet az emberbe, de azt már nem, hogy átaddhatja-e.
2010. ápr. 9. 22:43
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy a macskából ment volna a fiadra, mert a macska magasabb testhőmérséklete miatt nem szívesen költöznek el belőlük a bolhák.

Viccesen hangzik, de így van.

2010. ápr. 9. 22:49
 4/9 anonim ***** válasza:
A kutyabolha (Ctenocephalides canis) és a macskabolha (Ctenocephalides felis) fejének és előtorának oldalán tüskévé módosult sörtékből álló „fésű” segíti a szőrzetben való mozgást. Életmódjuk hasonló az előbbihez. Az utóbbi faj hazánkban gyakrabban fordul elő embereken, mint az emberbolha.
2010. ápr. 9. 22:51
 5/9 Akiteki ***** válasza:

Kutyabolha nem megy át az emberbe, de úgy tudom a macskáé igen.

A kutyusokra tegyél valamilyen spot-ont, hogy nyugodt legyél. Nem lehet, hogy a gyereket szúnyog csípte meg? Én egyik nap már ütöttem le egyet a szobában. Idén korán támadnak.

2010. ápr. 9. 23:41
 6/9 A kérdező kommentje:

22:51 Ezzel azt akarod mondani,hogy bolhásak vagyunk???

Nem hiszem,hogy szúnyog volt.Épp miután ki írtam a kérdést,láttam magamról elugrani egy bolhát.Akkor szerintem az bolha csípés.

Fasza.Megpróbálok össze gyűjteni a kutyáknak olyan bolha irtóra.

2010. ápr. 10. 08:49
 7/9 anonim ***** válasza:
nekünk a 2 cicánk bolhások lettek, és mivel lakásba voltak a lakásban is ugráltak . a nagymamám tanácsolta szegyek diófa levelet szórjam szét a lakásba. hagytam egy kicsit hatni és utána felporszívóztam, és eltűntek. azt mondta a diófa levelének olyan szaga van hogy a bolhát rögtön kiírtja.
2010. ápr. 10. 09:42
 8/9 anonim ***** válasza:

jaj hogyne mehetne át kutyabolha emberbe/re!!!

én allergiás is vagyok a bolhacsípésre:S még 1 hónap múlva is látszik a helye, bedagad, begyullad:(

régen a szomszédunk kutyájáról jött át bolha, el is szaporodott, akkor tudtuk meg.

mikor a mostani kutyusomat először hazahoztuk, rá pár hétre lett is csípésem. fel is merült bennem, hogy atya ég..csak tán nem bolha, de mondom biztos nem.

aztán az orvos mondta, h bizony tele van bolhával a kiskutyám, alomból sokszor viszik magukkal és elmondta h mik a jelei.

szerencsére spot onnal gyorsan kiirtottuk, és engem sem csíptek meg azóta.

2010. ápr. 10. 10:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy azzal hogy átnézed a kutyád még nem fogsz 100%-ra bizonyosodni hogy bolha van benne. Ezek pici és gyors állatkák... De ha csak egyet is látsz akkor biztos hogy van még ott nagyon sok. A kutyákat, macskákat amúgy is rendszeresen kell bolhairtózni.
2010. ápr. 10. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!