Van egy ismerősöm, aki visszautasítja az alkoholt, még most is Húsvétkor, mit tanácsoltok, próbálkozzak még kínálni?
Régebben elfogadta, de már 1 éve nem, még szüli napkor sem.
Mi lehet az oka?
Nem néz ki betegnek.
Talán szekta atg lett?
Lehet, hogy gyógyszert szed.
Lehet, hogy ha elkezd inni, akkor nem tud megállni.
Lehet, hogy a neje leszidja, ha ittasan ér haza.
Lehet, hogy kocsival van.
Lehet, hogy volt problémája az alkohollal és most már nem iszik.
Lehet, hogy csak nincs kedve.
Lehet, hogy amivel kínálod nem szereti.
Ezer és egy oka lehet. Mért pont egy szekta jutott eszedbe???!!! Szerintem ezen nem kéne fennakadni. Mindenkinek a saját döntése, hogy iszik-e vagy sem. Én nem fogok.
26/f
Dehogy lett szekta tag :DDD
Nem mindenki iszik állandóan ész nélkül :) Na jó gondolom ti is csak alkalmanként isztok egy-egy pohárral.
Szerintem tiszteletben kellene tartanod a döntését, hogy nem iszik alkoholt. Én sem szoktam, mert nem látom különösebb értelmét és egyszerűen nincs kedvem.
Egyszer megkérdezed az bőven elég, ha nemet mond ne erőltesd! Kínáld meg őt ásványvízzel vagy egyéb üdítővel. Esetleg kérdezd meg miért nem iszik alkoholt, de erőltetni nem szabad, az illetlenség.
Vagy vezet esetleg?
Én sem vagyok szektatag, nem is vezetek, mégsem szeretem az alkoholt. Nem tehetek róla, de egy pohár víznek sokkal jobban örülök. Megkínálod, aztán ha visszautasítja, akkor megkínálod üdítővel. Ja és én szedek pár gyógyszert, amikre nem lehet inni, de előtte sem ittam, szóval nem ezért utasítom vissza. Jah és nem mondanád meg rólam, hogy magas a vérnyomásom, nem működik a pajzsmirigyem és gyomorproblémáim vannak, szóval az, hogy nem néz ki betegnek, nem jelenti azt, hogy egészséges.
Miert nem kerdezed meg tole?
Szerintem tok jo, hogy nem iszik alkoholt. Tobb agysejtje marad es valoszinu sokkal tobb mindent tud elvezni mint egy lilakodbe burkolozott szeszbuzos nyomorult.
Azt tudtad, hogy azok az emberek akik nem fogyasztanak alkoholt sokkal egeszsegesebbek, mint azok akik isznak?
Én sem iszom soha alkoholt, pedig nem vagyok szekta tag, sem beteg.
Egyszerűen nem szeretem az ízét, a hatására pedig nincs szükségem.
Nem iszik semmilyet sem, jobbnál jobb minőségűekkel is kínáltam már, 7 csillagos Metaxával, 10 éves 5 puttonyos aszúval, árpasörrel, és akkor sem, ha gyalog van, nem is terhes, férfi, vérnyomása rendben.
Mivel abszolute nem iszik, azért gondoltam valami szektára, de valszeg. fél hogy alkoholista lett volna,ha tovább iszik, mert a családjában többen voltak ilyenek.
Köszi a válaszokat!
Nekem az apórom évek óta nem iszik, utálja az alkoholt. Még az alkohol ízü csokit mint a sportszeletet is kiköpi, söt a süteményeket sem eszi meg.
Az oka egyszerü, fiatal korában sokszor ivott, barátokkal alkalmakkor, de azt vette észre hogy már egy kispohártól is fejfájása lesz másnapra. Végül is megutálta rossz érzéssel gondol az alkoholra, még a szagát sem állhatja azt mondja már attol elkezd zsibbadni a feje.
Soha nem volt alkohol problémája, egy kicsit sem.
A nagybátyám meg azért nem iszik már 10 éve egy kortyot sem, mert a lánya beteg, akinek bármikor lehet rohama és egyböl a korházba kell vinni, vagy az ügyeletre. Ezért még egy korttyal sem kock´´aztatja meg hogy ne legyen csak egy pillanatra sem észnél, vagy ne tudjon vezetni rögtön, ha roham lenne (10 év alatt 2x volt rohama csak az unokatesómnak). Alkohol menteset meg nem szereti.
szóval ezer oka lehet. egyébként én is nagyon ritkán iszok alkoholt, zinte soha, pedig még 5 éve sokszor ittam.èn elálmosodom töle, és fáj a hasam. Meg a bort, sört nem is szeretem, a szaguk is rossz.
Az alkoholisták úgy szoktak visszaesni, hogy egyszer elkezd inni, casak egy fröccsöt, aztán megindul a lejtőn...
NE KÍNÁLD, és NE IS IGYÁL ELŐTTE TE SEM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!