Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek az Ökonet egy...

Szerintetek az Ökonet egy piramisjáték?

Figyelt kérdés
Szerintem az. Az egészségmegőrzés egy jó álca, de itt is az a tipikus hierarchia működik ami minden piramisjáték alapja.
2011. aug. 12. 20:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%
Minden ilyen szervezz be x embert egy piramisjáték. A szomorú az, hogy van, aki még bedől nekik.
2011. aug. 12. 20:53
 2/12 anonim válasza:
60%
Az ökonet nem piramisjáték,és ezt velem is megtanitották,és megértttem a lényegét...
2011. nov. 11. 00:18
 3/12 anonim ***** válasza:
60%
Ha az MLM üzleti modellről úgy gondolod, hogy "piramisjáték" (jelentsen bármit számodra ez a szó), akkor az Ökonet is az. Az itthon működő sokszáz MLM cég egyike. Nem tartozik a legnagyobbak közé, de nem is névtelen.
2011. dec. 14. 02:30
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem az. Elég jól ismerem, és tisztességes.
2012. márc. 14. 17:24
 5/12 anonim ***** válasza:
49%

Más a piramisjáték és más az MLM.

A piramisjáték illegális, a lényege, hogy minél több embert szervezz magad alá, és azok is maguk alá, így felépül egy piramis. És semmit sem kell csinálni, csak toborozni.

Ez törvénytelen.

Az MLM viszont (szerintem) egy teljesen korrekt rendszer. Itt is beszervezel embereket, viszont nem kapsz utánuk semmit, mert ez önmagában nem elég. A pontokat - és idővel ezután jövedelmedet is- úgy szerzed meg, hogy akik beléptek alád, ők forgalmat bonyolítanak le, tehát eladnak. Ezután kapsz te is pontot és jutsz magasabb szintekre. Itt nincs főnököd aki parancsolgasson, hanem a saját magad főnöke vagy, és szponzorod van, aki mindenben segít (hiszen ez neki is érdeke). Akiket beléptetsz (nem sok embert, mert akik alattad vannak, azok is újabb embereket fognak beléptetni), segíted, megtanítod őket, hogyan építsék fel saját üzletüket. De nem az a lényege, mint a piramisjátéknak, hogy egyszerre vagy 200 embert magad alá toborozz, ez hülyeség lenne az MLM-ben. Sokan nem értik a kettő közti különbséget. Remélem amit itt leírtam, az érthető. Ja, és nem kötelező amúgy sem vásárolni meg rákényszeríteni a potenciális ügyfélre a vásárlást. Felesleges erőfeszítés. Itt a termékek ajánlásán van a hangsúly. De ha érdekel, olvass el pár könyvet az MLM-ről, mert könnyű úgy elítélni és piramisjátéknak titulálni valamit, ami nem az, hogy a háttérben semmilyen információ nem áll az adott témával kapcsolatban.

Amúgy én is Ökonetezek (2 hónapja kezdtem, mint termékfelhasználó, de most az üzletépítést tűztem ki célul), eddig én sem tudtam a különbséget- sőt, nem is gondolkoztam rajta. De bízom a szponzoromban, bízom az egész rendszerben, mert működik. Nem hiába gazdagodott meg belőle rengeteg ember. Ha nem működik, nem az MLM rendszerrel van a baj, hanem azzal aki csinálja az üzletet.

2012. ápr. 2. 22:15
 6/12 anonim ***** válasza:
Egy baj van ezzel a termékforgalmazással: olyan emberek forgalmaznak táplálékkiegészítőket, és ajánlják őket erre vagy arra a nem kevéssé súlyos betegségekre, akiknek ismeretek híjján nem volna ezt szabad tenniük, mert fogalmuk sincs arrúl pl. hogy miből mennyi a túladagolás, melyik hatóanyagból mennyit szabad felhasználni. Elmegy ez az ajánlás egy hülésre vagy egyértelmű vitaminhiányra például például, amiből amúgy is helyrejönnel 3 nap múlva, de nem volna szabad komoly problémákra hasracsapásból ajánlgatni, orvosi kivizsgálás nélkül. És csinálják ezt nem is kevesen sajnos. Mégpedig azon az alapon, hogy ha nem használ, de nem is árt. Ezt vajon miből gondolják, hogy nem is árt. Erősen gyanúsk, hogy nagyon sok termék van egy helyen, amiknek egyiknek sincs mellékhatása. Ne mondja már senki, hogy a természetes antibiotikumnak nincs mellékhatása, csak annak, amit a patikában forgalmaznak. Egyik terméken sincs feltüntetve a mellékhatása ( a több mint 100 közül), már ez erősen gyanús. Pláne az, hogy antibiotikus hatású terméknél nem tüntetik fel. Ha megnézel egy gyógyszertári terméket, azon még az is szerepel, hogy milyen anyag van benne, amire ellergiás lehetsz. Egy ilyen grafruitmag kivonatnál pl. lehet hogy allergiás vagy valamelyik összetevőjére, de nincs honnan tudjad mi van benne, mert nincs feltüntetve csak úgy mint kivonat, nem található meg a mellékhatások listája. Ennek vagy gazdasági oka van, (hogy jobban menjen a termék, ne riassza el az embereket), vagy egyszerúen az az oka, hogy nincsen rendesen kivizsgálva mellékhatásaival együtt.
2012. jún. 27. 12:07
 7/12 anonim ***** válasza:
Antibiotikumokat forgalmaz az Ökonet, vagy bármely más MLM vagy egyéb direkt értékesítéssel forgalmazó cég? Mondj egyetlen ilyen terméket!
2012. jún. 27. 14:53
 8/12 anonim ***** válasza:
74%
Olajfa kivonat, grapefruit ma kivonat pl. Hivatalosan nem nevezik antibiotikumnak oket, de antibakterialis hatasuk van. Leginkabb ezek kozul az olajfanak.
2012. jún. 27. 16:23
 9/12 anonim ***** válasza:
18%

Tévedés, amit írsz.

Semmilyen gyógynövénynek nincs káros mellékhatása, mivel káros anyag sincs benne. Ezen lehetne vitatkozni, de felesleges. Ezt nem úgy kell elképzelni mintha a táplálékkiegészítőket forgalmazók orvosok lennének és ajánlgatnak ezt-azt amazt. Ezek táplálék KIEGÉSZÍTŐK. A nevében is benne van. Ha valaki súlyos beteg, annak egy orvossal kell kivizsgáltatnia magát. Az pedig már az egyén döntése, hogy mit szed, valaki gyógyszer mellett szed táplálékkiegészítőket, valaki (többek között pl. én is) úgy van vele, hogy csalódott a gyógyszerekben, rengeteg mellékhatás, stb. és én már csak ilyeneket szedek. Tudom például, hogy ha valakinek magas a vérnyomása, kalciumot kell szedjen, az beállítja. Viszont nem mondom azt az illetőnek, hogy ne szedje a vérnyomáscsökkentőjét, ezt az orvosával kell megbeszélnie. De mellette miért ne szedhetne kalciumot?

A másik meg, hogy a vérnyomáscsökkentők egyik mellékhatása a koleszterinszint-emelkedés.. erre mit ír fel az orvos? Koleszteringyógyszert. Akkor ki is az, aki álcáz? Nem az,a ki azt mondja, a betegséget jobb megelőzni, mielőtt még kialakul. Hanem az, aki mindig csak a tüneteket kezeli. Sajnos ebben van a biznisz, gyógyszerIPAR, ennek is a nevében van. Bár én azt mondom, gondoljon mindenki, amit akar, az ő egészségéről van szó.

És itt is vannak természetgyógyászok, akik tudják, miből mennyit kell, és rájuk lehet hagyatkozni ilyen szempontból, bármikor lehet a segítségüket kérni...

2012. aug. 26. 13:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Én grapefruit cseppet szedtem, eddig nagyon jól bevált, a náthám/megfázásom elmúlt 3 nap alatt, mivel vírusölő hatású, így gyomorpanaszokra is nagyon bevált. Olajfát még nem szedtem, de ismerek olyanokat, akik ennek köszönhetik hogy az allergiájuk elmúlt.

Még annyit tudok hozzátenni, hogy gondoljunk csak bele jobban kicsit: van egy bolti fogkrém pl, fluorral, amit patkánymérgekbe raknak... (utána lehet olvasni). Ha nap mint nap fogat mosunk, az a szervezetünkbe a nyálkahártyán keresztül pillanatok alatt bejut. Akkor mi a gond a gyógynövényes fogkrémmel például, ami természetes anyaggal (pl. grapefruit cseppel) van tartósítva?

2012. aug. 26. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!