Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen vizsgálatra kellene...

Milyen vizsgálatra kellene elmennem?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok és eléggé sok gondom van, pedig babakoromba teljesen egészséges voltam.

Kb. két éve menstruálok de még azóta sem állt be rendesen. A fogaim se a legszebbek pedig mosom minden nap mégis kilyukadnak. A testemen majdnem mindenhol van szőr (has, hát, kar, láb, hónalj).

És nagyon izzadok is, kezem lábam hónaljam.

Meg a bőröm is eléggé zsíros és pattanásos. És a haja is gyorsan zsírosodik.

Arra gondoltam hogy talán hormonvizsgálat kellene vagy valami ilyesmi. Szerintetek?

(A költségvetés nem valami nagy)

2011. aug. 1. 17:43
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja és a háziorvosom egy barom, úgyhogy hozzá nem mehetek.
2011. aug. 1. 17:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Komolyan, mintha én írtam volna (kivéve az izzadás). Sajnos nem tudok segíteni, de remélem lesznek hasznos válaszok, mert nekem is ez a problémám. :S
2011. aug. 1. 17:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahogy a kamaszkorba léptél, beindult a nemi hormonok termelődése, ez majd a nővé érésedet fogja eredményezni, de ez évekig tartó folyamat és ennek csak egy állomása, hogy elkezdtél menstruálni. A hormontermelés egyensúlya csak a folyamat végére fog beállni. Addig meg kell bírkóznod azokkal a tünetekkel, mint a fokozott izzadás a zsíros bőr és haj, a pattanások, szabálytalan mensi. Hogy melyik tünet milyen erősséggel jelentkezik, az egyénileg változó és nem is szabad őket figyelmen kívül hagyni. El kéne menned nőgyógyászhoz a szabálytalan mensi miatt, és egyben beszélhetsz a többi tünetről. Ő majd eldönti be kell-e avatkozni, vagy sem. Ettől még alapvetően egészséges vagy, aggodalomra nincs ok.

A fogaid az egy más téma. Bizony a fogászatra is el kéne menned rendbe tetetni őket és panasz nélkül is félévente.

2011. aug. 1. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!