Milyen vizsgálatra kellene elmennem?
15 éves lány vagyok és eléggé sok gondom van, pedig babakoromba teljesen egészséges voltam.
Kb. két éve menstruálok de még azóta sem állt be rendesen. A fogaim se a legszebbek pedig mosom minden nap mégis kilyukadnak. A testemen majdnem mindenhol van szőr (has, hát, kar, láb, hónalj).
És nagyon izzadok is, kezem lábam hónaljam.
Meg a bőröm is eléggé zsíros és pattanásos. És a haja is gyorsan zsírosodik.
Arra gondoltam hogy talán hormonvizsgálat kellene vagy valami ilyesmi. Szerintetek?
(A költségvetés nem valami nagy)
Ahogy a kamaszkorba léptél, beindult a nemi hormonok termelődése, ez majd a nővé érésedet fogja eredményezni, de ez évekig tartó folyamat és ennek csak egy állomása, hogy elkezdtél menstruálni. A hormontermelés egyensúlya csak a folyamat végére fog beállni. Addig meg kell bírkóznod azokkal a tünetekkel, mint a fokozott izzadás a zsíros bőr és haj, a pattanások, szabálytalan mensi. Hogy melyik tünet milyen erősséggel jelentkezik, az egyénileg változó és nem is szabad őket figyelmen kívül hagyni. El kéne menned nőgyógyászhoz a szabálytalan mensi miatt, és egyben beszélhetsz a többi tünetről. Ő majd eldönti be kell-e avatkozni, vagy sem. Ettől még alapvetően egészséges vagy, aggodalomra nincs ok.
A fogaid az egy más téma. Bizony a fogászatra is el kéne menned rendbe tetetni őket és panasz nélkül is félévente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!