Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Még mindig vérzik. Mit tudok...

Még mindig vérzik. Mit tudok vele csinálni?

Figyelt kérdés

Elvágta a lábamat egy ilyen kiálló lemez és csak folyik belőle a vér. Először hagytam hogy jöjjön utána meguntam és bekötöttem, átázott, leszedtem utána bekötöttem egy másikkal az is átázott úgyhogy arra kötöttem mégegyet de már ezen is látszik valami. varrni nem hiszem hogy kell mert az más (már 2x varrták a kezemet meg egyszer a hasamat). orvoshoz nem megyek vele nem halálos. Mit csináljak vele hogy ne vérezzen? már lassan negyedórája vérzik

24f

2011. júl. 15. 15:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Pedig irány vele az orvos, simán fennáll a veszélye annak, hogy elfertőződik. Majd ott megmondják a frankót.
2011. júl. 15. 15:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha lemez vágta el, akkor pedig muszáj orvoshoz menni, tetanusz injekció kell, majd ők tesznek rá vérzésgátlót is, ha nem kell összevarrni.
2011. júl. 15. 15:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Mi tanultunk elsősegélyt, és ugyan nem vettük komolyan az egészet, de a vérzéssel járó sérülésekhez értek kicsit.

A kötést erősen rá kell kötni és nem kell lazán hagyni, sokan direkt azért nem kötik szorosra mert félnek hogy bajt csinálnak pedig néha kell.

2011. júl. 15. 15:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyetértek! Az ilyen kiálló lemezektől simán lehet vérmérgezésed, szinte tuti a tetanusz oltás.

Elsősegélyként némi sebkörnyék tisztítás után célszerű magasabbra helyezni a lábadat a szívednél (fekvő helyzet, felpockolt láb) majd steril kötést tenni rá. Az sem mindegy, mennyire bő a vérzés, és vénás vagy ütőeres, bár szerintem ütőeressel nem nagyon írogatnál. A magasra emelés miatt hamarabb szelídül a vérzés, de célszerű lenne nem saját lábon dokihoz slattyogni, hanem autó hátsó ülésén, felrakott lábbal. Ne nagyon halogasd, szerezz segítséget és minél előbb menj dokihoz.

2011. júl. 15. 15:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Orvoshoz!
2011. júl. 15. 16:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Szoros kötés, láb magasra pakolása. Ha még fél óra múlva is vérzik, orvos.
2011. júl. 15. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!