SOOS! Kiderült hogy kényszer beteg vagyok. Nagyon súlyos? Mit kéne ilyenkor tennem? Szüleimnek hogy mondjamel hogy komolyan vegyék?
köszönöm a válaszokat.
utolsó: ésha kárt teszek valakiben? magamban már 2x is sikerült.. nem szeretnék másnak is ártani
A válasz írója 40%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:46
Nekem is ilyenek vannak!!!
Tuncyy!
milyen gyógyszereket adtak erre? le tudnál írni egyet-kettőt?
én nem hiszem, hogy pánikbeteg vagyok max szociofób azaz nayg tömegtől iszonyodom
Mivel babát szeretnénk 2*2dl citromfű teát(idegerősítő), 2*1magneb6 és szükség esetén lehet bevenni Valeriánából és csak akkor kell visszamennem, ha továbbra sem érzem jól magam és azt mondta terhesség alatt elmúlhat a pánikbetegségem a hormonváltozások miatt!!!
[link] citromfű hatása
Szia!A kényszerbetegség lényege,hogy újra újra jelentkező,kellemetlen képzeletek,vagy gondolatok(kényszergondolatok)mellet állandóan újra jelentkező késztetések,vagy cselekedtetek(kényszercselekedetek)vannak jelen.A kényszergondolatokat a betegek kórosnak,érzik szenvedést és szorongást okoznak,és védekezni próbálnak ellenük.A szorongás csökkentésére vagy félelmet keltő helyzet elkerülésére,ezköze a kényszercselekedet.Pl.:kézmosás,rendrakás,állandó ellenőrizgetés,megérintés számolás.
OKOK:Oka ismeretlen.De lehet attól is,hogy valamitől nagyon féltél,gyerekkori sérelem,szülők válása,nemi erőszak stb.
KEZELÉS:Van gyógyszeres kezelés is. Pszichoterápiát is alkalmaznak.Ez több fajta lehet,közülük a leghatékonyabb a VISELKEDÉSTERÁPIA.Itt a beteget szorongáskeltő helyzetnek teszik ki és nem engedik hogy,végre hajtsa a rituálét.Pl.:Nem engedik,hogy kezet mosson,ellenőrizzen dolgokat stb. A TÚLCEREMONIZÁLÁS során hatékony módszer lehet az ellenőrzési kényszerekben.Ennek során megnehezítik a kényszercselekedetek végrehajtását.Itt a betegnek pl.:Sokkal töbször kell ellenőriznie h elzárta e a csapot,vagy bezárta e az ajtót.
Nyilván csak olyan feladatokat kell megcsinálni amibe a terapeuta (Te) beleegyezel.
Én ezekről nem tudok olyan sokat mondani,de kb így van menj orvoshoz az a biztos.
A szüleid meg egy kicsit jobban is odafigyelhetnének rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!