Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » SOOS! Kiderült hogy kényszer...

SOOS! Kiderült hogy kényszer beteg vagyok. Nagyon súlyos? Mit kéne ilyenkor tennem? Szüleimnek hogy mondjamel hogy komolyan vegyék?

Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 17:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ilyen kis stikkjei nagyon sok embernek vannak, hidd el. Betegségnek akkor minősül, hogyha jelentősen zavaró az életviteledben, nem tudod ellátni a munkádat (tanulást), ilyesmi... Ha a szüleid nem látnak rajtad semmi különöset, és elintézik annyival, hogy majd kinövöd, akkor nagy val.séggel nem vagy olyan állapotban, hogy orvosra, gyógyszerekre legyél rászorulva.
2011. júl. 11. 17:53
 12/20 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

utolsó: ésha kárt teszek valakiben? magamban már 2x is sikerült.. nem szeretnék másnak is ártani

2011. júl. 11. 17:57
 13/20 anonim ***** válasza:

A válasz írója 40%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 17:46

Nekem is ilyenek vannak!!!

2011. júl. 11. 17:58
 14/20 anonim ***** válasza:

Tuncyy!

milyen gyógyszereket adtak erre? le tudnál írni egyet-kettőt?

én nem hiszem, hogy pánikbeteg vagyok max szociofób azaz nayg tömegtől iszonyodom

2011. júl. 11. 18:01
 15/20 anonim válasza:
énis kényszer beteg vagyok.egyfolytába a barátomat akarom bántani pl megfogok valmit és nyujtom felé de nemeutom miért mindenesetre nagyon ilyesztő. meg a kezem is rángatozik :/
2011. júl. 11. 20:56
 16/20 anonim ***** válasza:

Mivel babát szeretnénk 2*2dl citromfű teát(idegerősítő), 2*1magneb6 és szükség esetén lehet bevenni Valeriánából és csak akkor kell visszamennem, ha továbbra sem érzem jól magam és azt mondta terhesség alatt elmúlhat a pánikbetegségem a hormonváltozások miatt!!!

[link] citromfű hatása

2011. júl. 12. 06:39
 17/20 anonim ***** válasza:
akkor nem súlyos ezek szerint!
2011. júl. 12. 08:42
 18/20 anonim ***** válasza:
Bárkinek a pánikbetegsége elmúlhat terhesség alatt, akármilyen súlyos, ha nem most akarnánk babát, akkor Ataraxot írt volna fel, amikor ott voltam, pont nem voltam annyira ideges, mert úgy voltam vele, ha rosszul leszek, pont jó helyen vagyok, de ha itthon vagyok, szinte mindig szorongok, ideges vagyok, pánikolok!!!
2011. júl. 12. 09:08
 19/20 anonim ***** válasza:
Menj pszichológushoz, én a suliba mentem. Ha már mondjuk a hajadat tépegeted vagy valami hasonló kaliberű dolgot csinálsz(már ha csak elkezded..), szólj a szüleidnek. Addig meg minek?! Vagy szólj 1 tanárodnak vagy valakinek, akinek a szüleid is hitelt adnak. Ha majd ő beszél velük, komolyan vesznek. Amúgy a TE kényszereid súlyosságát max. te tudod vagy az orvosod/pszichológusod. Az orvos jelen esetben pszichiáter lehet. Ja és ne öndiagnosztizálj, az a lehető legszánalmasabb, leggázabb, legbutább, leggyávább dolog.
2013. máj. 28. 16:19
 20/20 anonim válasza:

Szia!A kényszerbetegség lényege,hogy újra újra jelentkező,kellemetlen képzeletek,vagy gondolatok(kényszergondolatok)mellet állandóan újra jelentkező késztetések,vagy cselekedtetek(kényszercselekedetek)vannak jelen.A kényszergondolatokat a betegek kórosnak,érzik szenvedést és szorongást okoznak,és védekezni próbálnak ellenük.A szorongás csökkentésére vagy félelmet keltő helyzet elkerülésére,ezköze a kényszercselekedet.Pl.:kézmosás,rendrakás,állandó ellenőrizgetés,megérintés számolás.

OKOK:Oka ismeretlen.De lehet attól is,hogy valamitől nagyon féltél,gyerekkori sérelem,szülők válása,nemi erőszak stb.

KEZELÉS:Van gyógyszeres kezelés is. Pszichoterápiát is alkalmaznak.Ez több fajta lehet,közülük a leghatékonyabb a VISELKEDÉSTERÁPIA.Itt a beteget szorongáskeltő helyzetnek teszik ki és nem engedik hogy,végre hajtsa a rituálét.Pl.:Nem engedik,hogy kezet mosson,ellenőrizzen dolgokat stb. A TÚLCEREMONIZÁLÁS során hatékony módszer lehet az ellenőrzési kényszerekben.Ennek során megnehezítik a kényszercselekedetek végrehajtását.Itt a betegnek pl.:Sokkal töbször kell ellenőriznie h elzárta e a csapot,vagy bezárta e az ajtót.

Nyilván csak olyan feladatokat kell megcsinálni amibe a terapeuta (Te) beleegyezel.

Én ezekről nem tudok olyan sokat mondani,de kb így van menj orvoshoz az a biztos.

A szüleid meg egy kicsit jobban is odafigyelhetnének rád.

2013. jún. 4. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!