Értelmezné ezt a leletet nekem valaki?
A jobb oldalamon (ágyék tájékán) elég gyakran éreztem szúró fájdalmat, ezért elmentem nőgyógyászhoz, aki mindent rendben talált. Mivel továbbra is éreztem a szúró fájdalmat, ezért elmentem hasi ultrahangra, ahol a következő eredményt kaptam:
"A pancreas nem szélesebb, homogén.
A hepar echoképe szabályos.
A cholecysta kp.tág, kőmentes, fala nem vastagabb.
Epeúttágulat nincs.
A lég nem nagyobb, homogén.
A bal vese kp.harmadában ventralisan kettő darab 3 mm-es kehelyvégkő látható, az üregrendszer mérsékelten tágult, tu. nincs.
A jobb vese kp.harmadában szintén ventralisan 3 mm-es kehelyvégkő látható, az üregrendszer mérs.tágult, tu. nem ábrázolódik. Mindkét veseparenchyma szabályos (20mm).
A húgyhólyag feszesen telt, ép onturu, fala nem vastagabb, bennéke tiszta, lumenében kő vagy kórosan körülírt képlet nem figyelhető meg.
Az uterus nem nagyobb, echoszerkezete szabályos. A bal ovariumban 28mm-es vaskos falú cysta figyelhető meg, a jobb ovarium nem vizsgálható. A Douglasban folyadékgyülem nincs."
Azt elmondták, hogy összesen 3db vesekövem van (ami akár el is indulhat és akkor nagy fájdalmaim lesznek, meg hogy kórházban fognak görcsoldó injekciót adni), meg a baloldalamon petefészek cysta van, de azt már nem mondták, hogy most akkor pontosan mi is a további teendő. A vesekőre még annyit mondtak, hogy min.3 litert kell meginnom naponta.
Most akkor menjek el orvoshoz (nőgyógyászhoz és még urológushoz)? Vagy hogyan tovább?

Nőgyógyászhoz jó lenne továbbmenni a cystával mert ha nem is szükséges kezelés, megfigyelni mindenképpen kell.
A vesekőre pedig csak a sok folyadék a megoldás.
Mást nem ír a lelet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!