Miért kell ilyen sűrűn nyelnem, ha van közel van
hozzám?
Figyelt kérdés
Mindig figyelem, hogy ha 1m-en belül valaki a közelemben tartózkodik, sok nyál gyűlik össze hirtelen a számban, és nem győzök nyelni. :S Nem csak fiúk, lányok közelében is; legyen az barát, családtag, idegen a buszon.
Eléggé idegesít, mindig azt figyelem, hogy a többiek miért nem csinálják ezt?? Van egy-két ember akinél megfigyeltem, hogy ő is sűrűn és nagyokat nyel, de ritka. Mitől van ez?
2011. júl. 5. 11:03
1/6 Niburta válasza:
Izgulós és talán zárkózott vagy. Így reagál a szervezeted más emberek jelenlétére. Hidd el, azért mert te nem látod, még biztosan rengeteg ember izgul, csak lehet hogy más "tüneteik" vannak (köhécselés, vakarózás, stb.).
2011. júl. 5. 11:17
2/6 anonim válasza:
Valószínűleg rossz szokás. Enyhén zavarba jössz, ha belemenek a szférádba és így reagálsz. Ha zavar, akkor szokj le róla. Próbál új szokást kitalálni, ami ezt eltereli és arról biztos könnyebben leszoksz, mert nem ilyen berőgzödött dolog.
2011. júl. 5. 11:19
3/6 A kérdező kommentje:
Hát erre még soha nem gondoltam, hogy a zárkózottságom miatt lenne. Egyébként eléggé az vagyok. Zárkózott és semmi önbizalmam nincs. Köszönöm a választ!
2011. júl. 5. 11:20
4/6 A kérdező kommentje:
Próbálnék róla leszokni, de sajnos nem igazán tudom azt irányítani, hogy a nyál ne gyűljön a számban. Nem is gondolok rá, csak úgy jön.
2011. júl. 5. 11:22
5/6 homo ludensz válasza:
Gyenge az aurád és mikor szükségszerűen egy buszon pld. összezsúfolódtok te nyáladzol. Az auránk a mi magánszféránk és ő lenne hivatott jelezni ha egy számunkra nem kivánatos személy behatol. Az életteredet vizsgáld felül és ha van bizalmad valakik iránt akkor próbálj feléjük nyitni.
2011. júl. 5. 11:33
6/6 A kérdező kommentje:
De ez a probléma előjön akkor is, ha pl. a legjobb barátnőmmel, a barátommal, vagy anyukámmal filmezek. Ők pedig nem olyan személyek, akik "nem kívánatosak", mert szeretem őket. Egyébként vannak barátaim, nem is kevés (a zárkózottságom csak nemrégiben "jelent meg"; de nem marok el senkit magam mellől. Talán nem is a zárkózott a legjobb szó rám, ha belegondolok). Nagy társaságban, ha beszélgetünk egyébként ez a sűrű nyelési inger nincs jelen, csak ha mondjuk kettesben vagyok valakivel és csend van. Vagy megy a film stb. Akkor valószínű izgulok, csak nem értem barát/családtag mellett miért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!