Magas hőmérséklettől nem veszíti el a B vitamin a hatását?
Figyelt kérdés
Szóval, reggelire zabkását szoktam enni. Azt olvastam, hogy az élesztő a magas B vitamin tartalma miatt jót tesz a hajnak és a bőrnek, ezért gondoltam, belefőzöm a zabkásába, mivel minden más esetben felpuffadok tőle. Úgy csinálom, hogy megolvasztom meleg tejben, amit aztán hozzáöntök a zabpehelyhez, s vagy 15 percig főzöm. Így nem veszíti el a hatását? Csak mert azt olvastam, hogy a B vitamin vízben oldódó vitamin, ami sokkal érzékenyebb.2011. júl. 1. 11:29
1/1 anonim válasza:
A B1 vitamin elég érzékeny hőre, a B6 és B12 kevésbé, ez utóbbi kibírja az autoklávozást is (121 Celsius). Szóval a B1 mennyisége csökkenthet jelentősen. -Egy gyógyszerész-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!