Hogyan tudnék megszabadulni ettől a félelemtől?
33 éves vagyok. Gyerek korom óta rettegek a hányástól. Nem tudom miért. Anyukám sem tudja az okát, hisz nem is voltam hányós típus, összvissz 4szer hánytam életemben.
Aztán úgy 10 éve történt valami, nagyon beteg lettem és akkor előjött még erősebben ez a félelmem. Előtte még azt sem tudtam, mi az a hányinger. Azóta pedig egyre többször van, hogy szar a gyomrom. Sok esetben már enyhe pánikroham tör rám, hogy hányingerem van és hányni fogok. Annyira félek tőle, hogy borzalom. Tudom, ez tök nevetséges dolog, biztos sokan hülyének tartanak, de számomra ez egy rémálom.
Már vannak gyerekeim, és előre félek, hogy mi lesz, ha ők fognak hányni. Múltkor egy családtag volt beteg, és én éjjel azt hallgattam, ahogy rosszul van. Nekem minden bajom lett már, pedig csak azt a borzalmas hangot hallottam, nem is láttam.
Hogy tegyem magam túl ezen a mások számára banális helyzeten? Hogy tudnám legyűrni a félelmemet, hogy ne keserítse meg a napjaimat?
nekem is volt olyan, hogy 2-3 éven át minden reggel hányingerem volt és nem csak azért mert iskolába kellett mennem. napközben meg ha akár köptek egyet előttem, már attól is.
most nekem idővel úgy néz ki, hogy az effajta "érzékenységem" kezd elmúlni... ami nem is baj, mert biológiát tanulok és egy év múlva megyünk boncolásra is.
de ha fájt a torkom meg köhögtem meg minden én is régen bepánikoltam hogy hányni fogok.
én ilyenkor, mikor pánikoltam bevettem a számba egy cukorkát, és csak az ízére figyeltem, semmi másra.
közben meg akármi mást cisnáltam, hogy tereljem a figyelmemet.
Szia,
a félelem bennünk van,eredetileg nincs formája, mi választunk neki megjelenést. A választásunk szabad, de ha megtörtént valamiért ragaszkodunk hozzá.
olvasgass a neten, még akkor is ha egyes részek túl misztikusak is. Haszáld belőle azt, ami segít, a többire ügyet se vess.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!