Hogyan szabaduljak meg a számítógép-függőségtől?
Amógy tod mi a gáz ebben az egészben?
Hogy az emberek 95% a ezt csinálja, mert ez a legolcsóbb, és senkihez sem kell alkalmazkodni.
Az a legnagyobb szívás ebben, ha te le is gyúzöd, a tőbbieknek még akkor is ez lesz a napi tevékenysége, te meg max kimehetsz pecázni a nyugdijasok mellé a tóhoz.
hát ez egy nehéz kérdés.Sajnos, erős a gép-függőség, és nehéz, mint minden függőségtől szabadulni..
Alapérzés egy téveszme: valami jobb lesz tőle
(mint az alkohol:könnyebb lesz, mert elfeledem a bajt)
racionálisan belátjuk:
nem lesz jobb, sőt elvész az időm és rontja a szemet
ez az első és fontos lépés, a szándék:
meg akarok szabadulni a függőségtől!
most a nem racionális területekre megyünk:
határozottan limitálom az időt.Konkrétan, óracsörgéssel.
egy példa:
Most 2-3-ig leszek a gép előtt.
Holnap 10-11-ig.
3-kor kikapcsolom!!!!!!
És elszenvedem az átkozott tudatalatti késztetést:
"csak a mailjeim..csak a hirekből vmi, csak az időjárás..csak egy zenesszám..stb
mert elkezd támadni: és azt az érzést kelti"csak " és ha nem "kibírhatatlan" "baj lesz"
(szóval a téveszmére hajt rá a tudatalatti)
Mégis ez fontos lépés: csak holnap 10-kor kapcsolhatom be.
- és akkor ér egy kis könnyebbség és sikerélmény(ami nagyon kell!):hogy valóban semmi baj nem történt,
hogy 3 ó-másnap 10ó közt nem voltam a gépnél...nem hiányoztam... (ha ezalatt valami jó és régen szükséges dolgot elvégeztem, csak plussz sikerélmény! )
próbáld- [sőt próbáljuk meg :( ]!
Fog sikerülni, csak el kell kezdeni!
A kérdés jó, a válasz nem könnyű.
Én 1999 óta használok sz.gépet. Mióta netem van azóta az első sok évig napi 6-8 órát töltöttem a gép előtt később 5-6. Ma próbálok 3-4 órát. Sajnos a sok gép előtt töltött idő miatt pár évvel ezelőtt mentális betegségek alakultak ki nálam. Ez a sz.gép számlájára ír6ó. Viszont! Az is a sz.gépnek ill. még inkább az internetnek köszönhetem, h a net segítségével találtam rá a mostani barátnőmre akivel már 2 éve 1ütt vok. Továbbá nagy zenegyűjtő vok van több ezer zeném és ha nincs a net akkor semmilyen zeném nem lenne mert ritka zenék + sokba kerülne +venni őket.
Szóval lehet, h káros és időrabló de én sok jót is köszönhetek neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!